Špinat je zelena supernamirnica idealna za proljetne dane. Bogat je vitaminima A, C i B, a i odličan je izvor folne kiseline i željeza te magnezija i mangana. Donosimo vam recept sa špinatom koji će osvoijiti djecu. I djecu i vas
Sastojci za njoke:
- 500 grama mladog krumpira
- 300 grama bijelog pšeničnog brašna
- 2 jaja
- 1 žlica neslanog maslaca
- sol
Sastojci za umak:
- 200 grama špinata
- 2 žlice maslinovog ulja
- 100 grama sira Podravec
- sol
- papar
Sastojci za bešamel:
- 250 ml punomasnog kravljeg mlijeka
- 1 žlica bijelog pšeničnog brašna
- 1 žlica maslaca
- muškatni oraščić
- sol
- papar
Priprema:
1. Za njoke: Krumpire operemo i skuhamo u slanoj vodi, ogulimo i protisnemo u pire, dodamo jaja ,sol, maslac, brašno te zamijesimo rahlo tijesto, razvaljamo u njoke i skuhamo u slanoj vodi.
2. Za bešamel: Mlijeko zakuhamo i začinimo solju, paprom i muškatnim oraščićem. Otopimo maslac kratko prepržimo brašno i zalijemo mlijekom te prokuhamo.
3. Za umak: Špinat operemo, odstranimo peteljku i na malo maslinovog ulja prodinstamo špinat, dodamo kuhane njoke, zalijemo bešamelom, prospemo u glinenu posudu, pospemo sirom i zapečemo u pećnici.
Potražite još zdravih i ukusnih recepata na portalu Gastro.hr