Školarci Prehrana školarca 11. lipnja 2016.

Nova i još ukusnija piletina s grčkim jogurtom

Pečena piletina
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Piletina iz pećnice, piletina s krumpirima ili gljivama, piletina na tavi. Nebrojeno je mnogo načina za pripremu piletine, a upravo ovaj za koji su vam potrebni jogurt, limun i doza novih začina, pretvorit će pileće batke u sasvim drugu priču

Sastojci:

  • 4 pileća batka
  • 1 grčki jogurt
  • 1 limun
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • češnjak
  • začini (curry, kumin, čili)
  • sol, papar

 Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. U posudi pripremite marinadu od maslinovog ulja, jogurta, limunove korice i soka, začina, nasjeckanog češnjaka, sol i papra.

3. Piletinu pripremite na papir za pečenje i premažite je marinadom.

4. Meso pecite najprije 20 minuta pokriveno folijom, a zatim 20 minuta otkriveno da meso dobije lijepu koricu.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.