Bistra juha idealna je za svako godišnje doba, a mesne okruglice samo su dodatni bonus ovoj sjajnoj kombinaciji okusa
Sastojci:
- voda
- povrće po izboru (mrkva, krumpir, luk, grašak, celer, peršin...)
- 1 mliječno pecivo
- 2 dcl mlijeka
- 50 g maslaca
- 250 g govedine ili drugog mesa po izboru
- 2 jaja
- sol, papar
- peršin
Priprema:
1. Juhu skuhajte tako da u posudu ubacite omiljeno povrće, nešto mesa pa kuhajte dok povrće i meso ne omekša.
2. U posudu stavite usitnjeno pecivo, prelijte ga mlijekom i ostavite da omekša. Ocijedite.
3. Meso koje se kuhalo u juhi sameljite ili koristite drugo mljeveno meso.
4. Odvojite žumanjke i bjelanjke, a zatim žumanjke izmiješajte s maslacem. Ubacite pecivo i pomiješajte.
5. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. U mješavinu žumanjaka, peciva i maslaca dodajte meso, peršin, sol i snijeg od bjelanjaka.
6. Oblikujte kuglice i ubacite ih u kipuću vodu. Kod oblikovanja pomoći si možete s malo brašna kako bi formirali ljepše kuglice. Kuhajte desetak minuta.
Dobar tek!
Potražite još recepata na Gastro.hr