Umak od rajčice podići će okus mljevenog mesa, kojeg možete poslužiti uz razne priloge
Sastojci:
- 500 grama mljevenog mesa
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 50 grama slanine
- 1 mala žlica sušenog timijana
- 5 žlica polirane riže (ili brašno )
- pola vezice peršina
- 1 vezica bosiljka
- 350 grama pelata
- sol
- svježe mljeveni papar
- maslinovo ulje
Priprema:
1. Luk i češnjak narežite na sitne kockice i popržite na maslinovu ulju, dodajte nasjeckanu slaninu, pržite 2-3 min.
2. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso s polovicom prepržene smjese luka i slanine, dodajte timijan, rižu i grubo nasjeckani peršin. Začinite soli i paprom, dobro rukama izmiješajte sastojke i oblikujte kuglice.
3. U ostatak smjese luka i slanine dodajte pelate, posolite, popaprite i kuhajte 15-tak min. Po potrebi začinite žličicom šećera.
4. U tavi na maslinovom ulju popržite kuglice sa svih strana. Premjestite ih u vatrostalnu posudu i zalijte sa umakom. Pecite oko 45 min u zagrijanoj pećnici na 180°C.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr