Brokula bi trebala biti često na našim stolovima, povrće koje sadrži puno vitamina u kombinaciji s cheddarom sigurno će oduševiti vaše mališane. Juhu možete poslužiti kao toplo predjelo, ali i kao glavno jelo. Za potpun užitak, trebat će vam samo komad hrskavog, svježeg baguettea
Sastojci:
- 1 glavica sitno narezane brokule
- 1/4 šalice maslaca
- 1 nasjeckani luk
- 1/4 šalice glatkog brašna
- 2 šalice pilećeg/povrtnog temeljca
- sol
- mljeveni papar
- 1 velika mrkva narezana na trakice
- 2 tanko narezana celerova korijena
- 2 šalice punomasnog mlijeka
- 3 šalice naribanog cheddara
- baguette - za serviranje
Priprema:
1. U lonac za juhu staviti maslac i rastopiti ga na laganoj vatri; dodati luk i kuhati ga dok ne omekša (otprilike 5 minuta)
2. Dodati brašno i dobro ga izmiješati pjenjačom te zaliti temeljcem
3. Dodati brokulu, mrkvu i celer i kuhati oko 20 minuta, odnosno, dok povrće ne omekša
4. Smanjiti temperaturu i dodati mlijeko; zakuhati i potom staviti cheddar
5. Posoliti i popapriti po želji.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr