Vrtić Prehrana djeteta 10. listopada 2016.

Juha od rajčice za hladnije dane

juha rajčice
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Domaće rajčice i svježi bosiljak u jednostavnoj okrepljujućoj juhi. Juhu pospite sa svježim bosiljkom i poslužite vruću

Sastojci:

  • 1.5 l pasirane rajčice (passata)
  • 0.5 l vode
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 vezica bosiljka
  • sol
  • papar
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 žlica bijelog pšeničnog brašna
  • 1 jaje

Priprema:

1. Na malo maslinova ulja, kratko prepržite češnjak, dodajte pasiranu rajčicu i vodu, posolite, lagano popaprite i pustite da zakuha.

2. Bosiljak nakidajte na listove. U zdjelici pomiješajte jaje s brašnom i malo soli pa umutite noklice, dodajte hladne vode ako je smjesa pregusta, ostavite sa strane.

3. Kada je juha prokuhala, smanjite vatru pa ukuhajte noklice.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.