Vrtić 29. travnja 2024.

'Mom fails': U realističnom videu mama pokazala drugu stranu očekivane TikTok idile

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Navikli smo na TikToku i Instagramu gledati isključivo savršene snimke, iako svaka mama zna da postoje i one druge, koje majčinstvo čine sasvim drugačijim od idile…

Budimo iskreni – bebe su nespretne. Bebe padaju, bebe misle da mogu kad ne mogu, bebe ne procjenjuju dovoljno dobro, bebe imaju tijelo koje ne raste proporcionalno, bebe tek otkrivaju svoje mogućnosti… Dakle, bebe padaju. Niti mi možemo u svakom trenutku biti uz njih da spriječimo njihov pad, niti bismo, što je još važnije, trebali to činiti.

Možda te zanima... Mama priznala: Nema pelena, nema kolica - napokon sam u tako dobrom razdoblju majčinstva! Školarci

No, ipak, kad ne uspijemo biti tu da uhvatimo naše male gegalice, nekako se malo osjećamo kao da smo ih iznevjerili. Kao da je to jedan naš mali neuspjeh, nas kao roditelja. I onda kad vidimo idilične videe na društvenim mrežama, pomislimo kako se takve stvari drugima ne događaju. Zato nam dobro dođe vidjeti da se događaju.

Video koji je na TikToku objavila mama pod nazivom Ffion (@_emmieandme) postao je viralan jer prikazuje urnebesnu kompilaciju „mom fails“ situacija, odnosno situacija u kojoj mama pogriješi ili ne bude negdje na vrijeme. Video uglavnom prikazuje njezino 18-mjesečno dijete koje neprestano pada.

Cilj koji je mama imala na umu kad je objavila video, rekla je u razgovoru za Newsweek, bila je jednostavno napraviti sadržaj za mame s kojim se mame mogu lako povezati.

„Ovo je kolekcija mojih 'mom fails' situacija koja će vam pomoći da se osjećate bolje ako imate težak dan kao mama“, napisala je u potpisu videa, te dodala: „Ovo je samo djelić. Uživajte.“

Video prikazuje njenu djevojčicu, Emmie, u nizu situacija u kojima – padne, udari se, prevrne se… U jednom dijelu ju je čak mama srušila tijekom vježbanja, a tu je i nezgoda s vrtuljkom, sjedanje u valova, ali i pokušaj konzumiranja hrane za ribice… Sve jasno, zar ne?

@_emmieandme This is just a fraction 😂 enjoy 🤣 #mumfail #mumfails #momtok #mumtok #mumsoftiktok #mumlife #mumcontent #motherhood #firsttimemum #girlmum #toddlermum ♬ Funny Song - Funny Song Studio & Sounds Reel

„Htjela sam napraviti video jer mame imaju tendenciju jako se namučiti za svaku sitnicu koju rade svakodnevno. Samo sam htjela pokazati da je to u redu i da se svima nama događa,“ rekla je mama.

Gledatelji u komentarima cijenili su njen osjećaj, smijali se zajedno s njom, te često napominjali da je osvježavajuće vidjeti da je mama tako zadovoljna.

„Konačno - video pravog roditeljstva,“ glasio je jedan od komentara.

„Ako pomaže, malo sam se zahihotala kad je i ona pala, ali i ti si joj automatski otišla pomoći da ustane, tako da si bolja od mene,“ priznala je jedna mama.

„Izgleda otprilike isto kao moj tjedan... Odlučila se baciti s našeg kreveta, onda sam udarila njenom glavom dok sam je vadila iz auta, a onda se zabila u vrata…“ podijelila je iskustvo jedna mama.

„Mogu se poistovjetiti s onim bjesomučnim grabljenjem na kraju,“ priznala je jedna mama.

Možda te zanima... 5 stvari koje radim sa svojom djecom, a zbog kojih me mame osuđuju Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.