Roditelji Sretna mama 20. travnja 2024.

5 stvari koje radim sa svojom djecom, a zbog kojih me mame osuđuju

Foto: Freepik : Stvari zbog kojih mame osuđuju
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Odgajati dijete je težak posao i svatko od nas ima svoje mišljenje kako bi se taj posao trebao raditi. Mnogim roditeljima je gotovo nemoguće biti prijatelj s parom koji su također roditelji i to samo zato što na istu stvar različito gledaju. Elizabeth Broadbent je za Scarymommy napisala svoja iskustva sa osuđivanjem

Mama Elizabeth Broadbent za Scarymommy napisala je svoja iskustva sa osuđivanjem drugih roditelja oko njenih izbora u roditeljstvu i odgoju djece.

Ne želim izgledati kao loša majka. Ne budim se ujutro i mislim, hmm, kako danas mogu 'oštetiti' svoju djecu? Ali čitam internet. Ja sam ranjeni veteran u ratu mamica.  I očito, ako ne učinim sve savršeno, ne volim svoju djecu. Ne, ne samo da ih ne volim, nego ih i ne zaslužujem. Ne bih ih trebala imati. Aktivno ih pokušavam ozlijediti i treba me zatvoriti.

Osim što ovo nije stvarna ozljeda. Radi se o sitnim glupostima koje svaka mama radi. I živim u strahu da će me stvarni, stvarni ljudi - za razliku od virtualnih - suditi za to. Trebala bi imati svoj život i ne zamarati se. Ali kad vidim te poglede.... Dobro, možda ih zamišljam. 

Možda te zanima... Snažna mama odlučila je stati na kraj svim osudama! Roditelji

Osuđivat će neuredno lice moje djece

Možda su moja djeca imala maslac od kikirikija. Možda su pili čokoladno mlijeko. Ali što god da je bilo to je ostalo na licu oko usana. Namjeravala sam učiniti nešto u vezi s tim, doista. Ali onda netko nije mogao pronaći svoje cipele; trogodišnjak je pustio pse na ulazna vrata; izgubila sam mobitel; moja djeca su bila više zainteresirana za branje cvijeća i penjanje po magnoliji... Zato sam im zaboravila obrisati lica i ne sjećam se da su imali velike 'brkove' dok ih nisam izvadila iz automobila. Ali tada je već bilo prekasno jer sam ponovno zaboravila maramice. Da, izgledaju zapušteno, ali zapravo su dobro zbrinuti.

Osuđivat će me jer moja djeca trče po dućanu

Možda nikad nisi imala djece. Možda imaš djecu, ali si potpuno zaboravila kako su se ponašali kad su bili mali. Ali moja se djeca ponašaju u skladu sa svojim godinama, a to znači da trče, da istražuju pogotovo kada su uzbuđeni. Povežite to s tipičnim trogodišnjim bacanjem po podu u dućanima jer nije dobio nešto što je htio. Ovo je sasvim normalno.

Možda te zanima... Mama psihologinja: Svi misle da mogu osuđivati majke, a ne nude konkretna rješenja Roditelji

Osuđivat će me jer sam djecu ostavila samu na dvije minute u autu

Moram platiti benzin i ne namjeravam sada iz auto sjedalica vaditi tri dječaka, marširati s njima preko parkirališta i natjeravati ih da stoje mirno dok ja plaćam račun. Umjesto toga, pobrinut ću se da je automobil u hladu, zaključam vrata, uđem unutra i cijelo vrijeme buljim u njih dok plaćam račun.  Traje 90 sekundi. Da, užasnuta sam što ćete pozvati policiju. Ali moja država kaže da je legalno sve dok automobil ne radi. Možda neće zvati službu za zaštitu djece, ali ćete me osuditi.

Osuđivat će što su moja djeca jela za ručak, a vjerojatno i za doručak

Ponekad moja djeca jedu grickalice kao obrok. I sjećaš se njihovih prljavih lica koje sam ranije spomenula? Te mrlje su vjerojatno sirup s palačinka. Ili - Užas! Dopustila sam im da pojedu pržene krumpiriće s kečapom iz fast fooda, najzloglasnijom hranom. Jednog dana sam im dala smrznuto voće (rastopljeno) i kisele krastavce, jer su to tražili, i znala sam da će to pojesti. Mame se na to zgražavaju.

Osuđivat će me jer moje trogodišnje dijete piški po drvetu

Zašto? Jer on ima 3 godine, i njemu se sada piški, a ako ne, popiškit će se u hlače - poniženje koje nitko ne zaslužuje. I još do kraja spusti hlače i onda 'luta svijetom' sa svojom slatkom malom guzom.  Ali morao je piškiti. Nije bilo kupaonice. I za zapisnik, petogodišnjaka natjeram da ga zadrži dok ne dođemo do wc-a.

beba mama spavanje Možda te zanima... Zbog straha od osude 46 posto roditelja laže o ovome Roditelji

Znam da ćeš me osuditi za nešto. I to nije zato što sam nesigurna, ili previše čitam o tim stvarima, to je činjenica. Znam da će me netko nekako smatrati lošom majkom. Ali znam da sam super mama. Natjeram djecu da jedu grašak. Igramo igre i čitamo o dinosaurima. Izrađujemo umjetničke predmete od ničega. Vodim ih u muzeje, parkove i na predstave. Ali ćeš me osuditi za nešto. To bi moglo biti i to.

I premda nisam sretna što me se osuđuje, ne diram me to toliko da bi promijenila te stvari jer su moja djeca sretna. I ja sam.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.