Vrtić 24. svibnja 2024.

Mama podijelila trik kako 'natjera' mališana da pojede sve s tanjura

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nije lako klince dok su mali „natjerati“ da pojedu sve s tanjura. Nije ih lako dobiti da pojedu bilo što nekad. Zato roditelji nekad pribjegavaju raznim tehnikama kojima žele potaknuti dijete da pojede nešto…

Svaki roditelj koji ima izbirljivo dijete po pitanju hrane ili dijete koje ne voli jesti ili dijete koje jede samo određenu hranu i ništa drugo… zna koja muka može biti „dobiti“ dijete da pojede nešto zdravo. Ma nekad čak samo da – pojede nešto. Mame (nekad i tate) postanu pravi čarobnjaci kad se nađu u takvoj situaciji.

Možda te zanima... Mini jaja: Ovako pripremljena jaja na oko oduševit će klince! Vrtić

A nekad je dobro vidjeti kako se drugi bore s tim, pa isprobati nove ideje – jer možda baš ta neka nova upali, nikad ne znaš. Jedna od ideja stiže od mame Bryanne Gray, čiji je video postao viralan kad je u njemu otkrila kako potiče svog sina da pojede sve što ima na tanjuru – čak i ono što je više puta rekao da ne želi. Hm, isplati se pogledati!

Vrijeme obroka za ovu je mamu ponekad pravi izazov, budući da se njezin trogodišnji sin Mason ne ustručava reći kada nešto istinski ne želi pojesti. Najčešće je to, očekivano, povrće jer ono uvijek predstavlja najveći problem.

No, ova mama ostaje cool. Potpuno cool. I samo slijedi svoj naum. Jedan od njezinih trikova, koje je podijelila na TikTok-u (@bryplustwo), jest kreativni način u obliku lica od hrane, čime pokaže sinu Masonu da povrće može biti zabavno, kao što je i zdravo.

U videu vidimo Bryannu kako na tanjur stavlja najprije tortilju – i sebi i Masonu, pa stavlja „ljepilo“, odnosno vrhnje, kako bi na toj podlozi mogla raditi lice. Mason odluči da će njegovo lice biti čudovište, pa stavlja rajčice za oči, mrkvu za kosu i piletinu za nos. Odnosno, mama radi sebi „lice“, a Mason ju kopira jer ga intrigira to što ona radi.

Iako radi sve što radi mama, Mason neprestano ponavlja kako on to neće jesti – neće jesti rajčice, neće jesti meso, neće ništa pojesti, samo će napraviti to. Kad je čudovište gotovo, Mason ponovno govori da – neće jesti.

@bryplustwo This is for those people who just think I have a child whos happy to eat everything 😅🤍 #foryou #mumsoftiktok #kidsoftiktok ♬ original sound - Bry plus two 🤍

No, mama sasvim hladnokrvno odgovara da ne mora, da će mu čudovište pobjeći, pa kad mu čudovište u obliku zamotane tortilje i sveg povrća i mesa koje su zajedno unutra stavili, pokuša pobjeći, Mason ga - pojede!

Dobro, znamo, možda ne upali na svakom djetetu, a i nema baš uvijek vremena za tako dugu igru s hranom, ali nekad… vrijedi pokušati. Nama se čini da je ključ u maminoj hladnokrvnosti!

Možda te zanima... Tata otvorio dušu: „Roditeljstvo se svodi na preklinjanje djece da jedu bilo kakvu hranu!“ Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.