Vrtić Igre za djecu 26. studenoga 2018.

Što raditi s djecom, a da nije izlazak u park ili shopping centar?

Foto: Guliver ;Zašto mame mogu osjećati bebine udarce godinama nakon poroda?
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U kišnim danima možeš zaboraviti na izlazak u park s mališanima. Pročitaj nekoliko jednostavnih ideja za kvalitetno i zabavno provedeno vrijeme kod kuće

Svi volimo slobodno vrijeme, ali obično na kraju radimo jedno te iste stvari - kavice, igralište, parkovi, ljenčarenje u zatvorenom ili otvorenom. Sada kada nam je stigla jesen, a s njome često i promjenjivo vrijeme, može nam ponestati inspiracije kako provesti kvalitetno vrijeme s mališanima kod kuće.

dječak kartonski automobil Možda te zanima... Zabava za kišne dane: 4 savjeta za igru s djecom kod kuće Vrtić

Donosimo ti nekoliko zabavnih ideja koje možeš isprobati već ovog popodneva:

1. Organiziraj piknik u dnevnoj sobi

Ako je tvoje dijete naviknuto jesti sve obroke na istom mjestom, začini malo vikend i zajedno uživajte u doručku ili večeri, međuobroku ili desertu na podu dnevne sobe. Mogu vam se pridružiti i plišanci! 

2. Napravite zajedno domaći mirisni plastelin u boji

Napravite jednostavni domaći plastelin od samo nekoliko sastojka! Za mirisnu senzornu igru dodaj nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, a za taktilnu senzornu igru u tijesto umiješaj suho začinsko bilje ili nekuhana zrna riže. 

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Sastojci:

  • 2 šalice mekog brašna
  • 1 šalica soli
  • 2 žličice vinskog praška za pecivo
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 šalica kipuće vode
  • boja za kolače
dječak igra plastelin Možda te zanima... Originalne ideje za pametnu igru s plastelinom Vrtić

Priprema:

1. Pomiješaj prvo suhe sastojke pa dodaj ulje i sve dobro izmiješaj. Lagano dolijevaj vruću vodu u koju si prethodno razmutila boju za hranu i mijesi sve dok ne dobiješ glatku masu.

2. Dobila si osnovno domaće tijesto za modeliranje koje možeš koristiti nekoliko tjedana ako ga nakon igranja dobro zatvoriš u plastičnu posudu ili plastičnu vrećicu za hranu i spremiš u hladnjak do sljedećeg igranja.

3. Plastelinom možete oblikovati razne životinje, poput Lizzy žirafe, medvjedića ili zeca, a dok se dijete zabavlja oblikujući životinje, može uživati u Lizzy vita sip multivitaminima i Lizzy vita sip vitaminu C, kalciju i cinku u obliku slamki koje se jednostavno urone u čašu s vodom

3. Napravite sliku drveta s pravim lišćem

Uberi s djetetom lišće u dvorištu, na ulici ili u parku. Razgovarajte o tome kako je lišće otpalo i kako je svaki list jedinstven i prekrasan. Zatim zajedno kod kuće nacrtajte drvo i grane i neka dijete zalijepi prave listove na sliku. Jedinstvena uspomena!

4. Izgradite utvrdu

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Pripremi deke, plahte i jastuke i prepusti djetetu maštu na volju ili zajedno izgradite utvrdu. Djeci su takve 'utvrde' zanimljive u svakoj dobi, a uz malo truda i kreativnosti - dječja soba ili dio dnevne sobe može postati veliki zabavni šator barem na jedan dan.

mama, dijete, kućanski poslovi Možda te zanima... Za umorne mame i tate: Zabavne ideje za igru u zatvorenom Roditelji

5. Napravite ljude od balona

Ovo je idealna jednostavna, a zabavna ideja za bebe i jasličare! Nacrtaj sretno lice na jednoj strani i nesretno lice na drugoj strani balona i tvoj mališan će 'umrijeti' od smijeha kada okreneš balon na drugu stranu.

6. Idite u lov na igračke

Jednostavno sakrij nekoliko igračaka po stanu/kući i daj djetetu nekoliko tragova kako bi ih našlo. Ako želiš - zadnji trag može voditi velikoj nagradi iznenađenja, poput Lizzy Tusol lizalici ili Lizzy Centravit medvjedićima

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.