Beba Igre za bebe 21. studenoga 2013.

Pet ideja kako zabaviti bebu kod kuće

beba origami
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako se pitate što biste s bebom mogli raditi tijekom hladnih dana, kada izlazite samo u kratke šetnje, pogledajte naših pet prijedloga za zabavu u zatvorenom. Svaka od ovih aktivnosti, osim što će biti zanimljiva i vama i bebi, povoljno djeluje na dječji razvoj

beba knjiga | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Čitanje knjiga i slikovnica

Čitanje od najranije dobi podržava dječji razvoj, potiče interes za okolinu i poboljšava komunikaciju. Prilikom izbora literatute, imajte na umu da dijete do šestog mjeseca samo sluša vaš glas pa mu možete čitati i duže tekstove. Kasnije možete zajedno listati slikovnice od kartona, različitih vrsta plastike, tkanine ili spužve, s dijelovima koji se mogu otvarati, preklapati, izvlačiti, povlačiti, opipavati te slagati u različite oblike.

Provjerite kako odabrati slikovnicu primjerenu dobi djeteta!

beba origami | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Igračke kućne izrade

Mobil pričvrščen za krevetić ili kolica često je prva bebina igračka, a sasvim sigurno će uživati u mobilu s origami-životinjama koji ste mu vi napravili. 

Bebe su obično odševljene i zvečkama, a kako biste se zabavili i vi i vaše dijete, sami mu ih izradite. Šuškalice možete napraviti od praznih boca, a kišni štap od spojenih rola papira i kukuruza, graha ili riže. 

Pročitajte kako napraviti igračku za bebu!

masaža beba | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Masaža beba

Bebe uživaju u masaži, a potvrđeno je da se njome potiče emocionalni i motorički razvoj te poboljšava imunitet bebe i kvaliteta njezina sna.

Čak i ako ne znate nikakve posebne pokrete iz programa masaže za bebe, možete namazati ruke nekim jestivim hladnoprešanim uljem i nježno gladiti svoju bebu, koliko to njoj odgovara.

Pročitajte najvažnije savjete za masažu bebe!

maske | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kazalište u kući

Već s dva mjeseca vaša bi beba mogla uživati u igri upoznavanja različitih osjećaja.

Napravite od kartona maske s izrazima sreće, tuge i dosade pa s njima izvedite predstavu, a kao kazališni zastor može vam poslužiti i kuhinjska krpa.

Donosimo vam upute za izradu maski i ideju za predstavu za bebu u tri čina!

beba zvono | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Igra sa zvončićem

Za ovu edukativno-poticajnu igru s bebom treba vam crveno zvonce, kao ono što se stavlja na bor za Božić. Igra, u kojoj svaki put kad beba pozvoni, vi odmah dolazite k njoj i poljubite je, dugo će joj biti zabavna, a može prerasti i u nešto puno korisnije.

Bebica će tako naučiti da ne treba plakati ako želi da vi dođete, već da samo pozvoni i vi ste tu.

Pogledajte detaljne upute za edukativno-poticajnu igru sa zvončićem!

Pročitajte i druge članke u specijalu Prva bebina zima!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.