Vrtić Igre za djecu 1431 prikaza 24. rujna 2016.

5 vječnih dječjih igara koje će zabaviti i klince i vas

tata sin igra
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svako vrijeme koje ćete provesti s vašim mališanom je vrijedno. Kako bi bilo i korisno, predlažemo vam nekoliko ideja u kojima ćete svi uživati

1. Igra skrivača

Proširite ovu klasičnu igru ​​tako što ćete skrivati ​​predmete (primjerice mališanove igračke), a potom ga poticati da ih traži. Riječi "toplo" i "hladno" bit će mu smjernice za lakše pronalaženje predmeta.

2. Potraga za blagom

Sakrijte "blago" (primjerice, slatkiše) u kući. Zatim na papirićima nacrtajte znakove poput strelica, srca, upitnika i slično. Poslažite znakove tako da vode do blaga, a djetetu objasnite što koji znak znači. Cilj igre je dijete pronađe "blago", ali i da zapamti

djevojčica igra | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

značenje pojedinih znakova čime razvija logiku i mišljenje.

3. Igra imitacije

Imitirajte glasove životinja i istovremeno izvodite pokrete karakteristične za tu životinju. Primjera radi, krekećite kao žaba i pritom skačite kao ona, a zatim potaknite mališana da sve to ponovi. Sljedeći put, neka on vama postavi "zadatak". 

4. Mijenjamo uloge!

Djeca starija od tri godine vole igre u kojima se mijenjaju uloge. Predložite djetetu da glumi vas, dok ćete vi biti on. Ovo je odličan način da vidite kako vas dijete doživljava, ali i da mu ukažete na loše strane njegovog ponašanja.

5. Bojanje

Djeca obožavaju igre vodom, bojicama, plastelinom, kao i one koje se odvijaju u pijesku ili blatu. Pridružite im se i uživajte u igri.

Zabava za kišne dane: 4 savjeta za igru s djecom kod kuće

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.