Vrtić Igre za djecu 31. srpnja 2017.

Šest super knjiga za mališane koji misle

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle! Roditelji, stvorite im naviku čitanja od malih nogu i pročitajte nekoliko prijedloga za najmlađe, ali i one malo starije i uživajte zajedno s djecom u ljubavi prema čitanju

Porazna činjenica našeg vremena je da se broj riječi u svakodnevnoj komunikaciji znatno smanjuje. Napredna tehnologija dovela nas je u situaciju u kojoj možemo uspješno komunicirati i bez da zaista razgovaramo, pričamo, raspravljamo, i pritom razvijamo vokabular. Iz svega toga proizlazi da naročito našoj djeci nedostaje samopouzdanja, jer nisu imala kada naučiti vladati govornom vještinom. 

Koje promjene slijede redovitim čitanjem? Djeca počinju čitati sa razumijevanjem, olakšavaju daljnje školovanje, knjigu sa police sa zanimanjem uzimaju u ruke, čitaju zato što to vole, žele i znaju, te postaju sigurniji u sebe!

Uloga nas odraslih, a naročito roditelja, pritom je jasna kao dan - potrebno je što ranije probuditi ljubav za čitanjem, a ona se kasnije jednostavno rasplamsa. Pružite stoga djeci primjer, izaberite knjige koje će održavati koncentraciju i ostvariti dobru komunikaciju s malim čitateljima, stvoriti im želju za čitanjem, a ne umaranjem.

čitanje mama kći Možda te zanima... Čitanje od najranije dobi potiče cjelokupan razvoj djeteta Vrtić

Za Vas smo pripremili nekoliko prijedloga, a nešto od toga svakako će biti zanimljivo za vaše najmlađe, ali i one malo starije:

Najljepše priče i bajke 

Klasične bajke i priče s kojim odrastaju sve generacije. Ova prekrasno ukoričena knjiga omogućit će svakom mališanu da zakorači u očaravajuću zbirku najpopularnijih priča i bajki svih vremena! Vjerujemo da s ovom knjigom mogu uživati i odrasli, a prekrasne ilustracije udišu život bezvremenskim klasicima! Među tirkiznim koricama kriju se priče Pepeljuga, Čarobnjak iz Oza, Kraljević žabac, Aladin, Čarobna školjka i Mala sirena.

Vuk i sedam kozlića

 | Author: Promo Foto: Promo Spominjemo bajku koja djecu osvoji od prve. Mama koza morala je u grad, a kozlići su ostali sami u kući. Iako upozoreni od svoje majke da se trebaju paziti vuka, on ih ipak uspije prevariti. Jedino se spasi mali kozlić, dovoljno mudar da se sakrije u veliki zidni sat. No kakva bi to bajka bila kada bi nesretno završila i kad iz nje ne bismo izvukli nekoliko dobrih pouka. Vašem djetetu će odsada ova priča biti još zanimljivija! Ilustracije koje je oslikao Patricio Alejandro Aguero Mariño su toliko zanimljive da će privući poglede djece, ali i roditelja! 

Jedno je sigurno: Redovito ćete posezati na polici za ovom klasičnom, omiljenom i svima poznatom bajkom slavne braće Grimm sa čarobnim ilustracijama.

Sve čudesno što bit ćeš ti 

Da je roditeljska ljubav bezgranična, bezuvjetna i nenadmašiva, otpjevano je u ovoj slikovnici Sve čudesno što bit ćeš ti. To malo biće koje primamo u ruke unikatno je biće nad kojem brinete i za koje odgovarate. Ljubav ćemo najbolje pokazati da djetetu pružimo ljubav, zaštitimo ga i popratimo na njegovu putu, goreći od radoznalosti što će sve divno učiniti.

Ova knjiga slavi mogućnosti i ljubav koju roditelji osjećaju prema svojoj djeci… bez obzira na to što bi ona mogla postati kad odrastu!

knjige dječak knjižnica Možda te zanima... Čitanje utječe na razvoj emocija, ali i inteligenciju Školarci

Autorica Emily Winfield Martin provela je kao dijete puno vremena pitajući se što će biti kad odraste. Postala je puno toga: slikarica, krojačica, krotiteljica mačaka i ilustratorica knjiga. Emily živi među golemim jelama u Portlandu u Oregonu, gdje radoznalo iščekuje što će još svašta u svome životu biti. Posjetite je na mrežnim stranicama emilywinfeldmartin.com.

Dobro došli u školu! 

 | Author: Promo Foto: Promo Svake godine panika i uzbuđenje pred početak nove školske godine hvataju novopečene prvašiće! Kako i neće - to je jedan od najvažnijih događaja u životu svakog djeteta. Većina njih se veseli novim iskustvima, školskim zgodama i nezgodama, no jedan dio njih gaji strah pred nepoznatim.

Kako biste im olakšali i pokazali kako škola nije bauk, predlažemo ovu divnu slikovnicu - sve bitne informacije sada su zabilježene u tekstu i u prekrasnim ilustracijama! Kako izgleda jedan školski dan, kako se treba ponašati u školi, koji predmeti ih dočekuju i kako se život promijeni nakon polaska u školu opisali su i oslikali u ovoj čarobnoj slikovnici Robert Mlinarec i Željka Mezić.

A za one malo starije i zrelije:

Mali milijarder - David Walliams 

David Walliams je u trenu zavladao svijetom dječje književnosti. Trenutno je jedan od najčitanijih pisaca dječje književnosti ne samo u Velikoj Britaniji, već u cijelom svijetu. Njegove su knjige prevedene na četrdesetak jezika, a samo je u Velikoj Britaniji prodano više od četiri milijuna primjeraka. 

A ovaj roman će vas upoznati sa simpatičnim likom Joem Spudom! Joe Spud ima mnogo razloga da bude sretan. Oko milijun, zapravo. Vjerojatno je upravo on najbogatiji dvanaestogodišnjak na svijetu. Ima sve što poželi: vlastiti bolid Formule 1, tisuću pari tenisica, čak i batlera orangutana!

čitanje djeca mama Možda te zanima... Roditelji ne čitaju djeci zbog nedostatka vremena i umora Vrtić

Da, Joe ima sve što mu srce želi, no samo mu je jedno doista potrebno - prijatelj…Smiješno, poučno i uzbudljivo štivo za svakog ljubitelja pisane riječi jednog i jedinog Davida Walliamsa!

Maša i učiteljica – Sanja Pilić

 | Author: Promo Foto: Promo Treba li Mašu uopće posebno najavljivati? Vjerojatno i ptice na grani znaju da su izašle još jedne pustolovine male Maše. Sanja Pilić nastavlja svoju seriju o Maši ovaj put tematizirajući bitnu ulogu učiteljice u životu svakog djeteta.

Kako vrtićke, tako i školske učiteljice nauče djecu mnoge stvari korisne za čitav život. Maša je toga svjesna! Kako da im zahvali na svemu što su ju naučile? Može li joj u tome pomoći jedan žuti naslonjač? Priče o Maši su idealne za početnike u čitanju s lako čitljivim slovima i iznimno privlačnim i radosnim ilustracijama u boju proslavljenog ilustratora Nike Baruna.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.