24. listopada 2013.

Poznati odabrali najdražu knjigu iz djetinjstva

unicef
Foto: Dimić/Dario Hacek
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vanda Winter, Mirna Medaković, Lucija Šerbedžija, Damir Markovina, Vinko Brešan, Danijela Trbović, Sanja Pilić, Milana Vlaović i Maja Vučić podržali su 5. Festival o pravima djece, koji će se u studenome održati u Koprivnici, a ovogodišnja tema je čitanje i književna djela ekranizirana na velikom platnu

"Koja vam je najdraža knjiga iz djetinjstva?" pitala je ekipa iz UNICEF-a koja organizira Festival o pravima djece naše poznate osobe i vratila ih tako na trenutak u svijet dječjih knjiga i mašte. A uz osmijeh, dobili su i puno sjećanja na omiljene stranice.

Junakinje popularnih serija Nove TV Vanda Winter i Mirna Medaković, glumci Lucija Šerbedžija, Damir Markovina, redatelj Vinko Brešan, voditeljica 8. kata Danijela Trbović, književnice Sanja Pilić i Milana Vlaović s UNICEF-ovom ambasadoricom Majom Vučić odabrali su svoj omiljeni naslov koji su najradije čitali u djetinjstvu.

Tako su zajedničkim snagama poduprli 5. Festival o pravima djece, koji će se u studenome održati u Koprivnici, a ovogodišnja tema je čitanje i književna djela ekranizirana na velikom platnu.

Između osam ponuđenih književnih djela: 'Sinji galeb', 'Družba Pere Kvržice', 'Vlak u snijegu', 'Čudesna šuma', 'Imam dvije mame i dva tate', 'Čudnovate zgode Šegrta Hlapića', 'Koko i duhovi' te 'Duh u močvari', oni su u knjižnicama 'Medveščak' i 'Bogdan Ogrizović' u Zagrebu odabrali svoje favorite. A pobjednički film, nastao po književnom jednom od tih književnih predložaka, biti će besplatno prikazan na nedjeljnoj matineji za djecu i odrasle 3. studenoga u kinu Tuškanac.

Izbor najdraže knjige prema kojoj je snimljen i film, te njegova projekcija u kinu Tuškanac, uvod su u Festival o pravima djece koji Ured UNICEF-a u Hrvatskoj organizira u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu, Hrvatskim filmskim savezom, uz partnerstvo Hrvatskog telekoma i Blitz Cinestara, te podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

Peto izdanje Festivala održava se u Koprivnici od 17. do 20. studenoga pod geslom "Dobre stranice ne poznaju granice". Filmske projekcije paralelno će se održati u devet gradova, a većinu aktivnosti ugostit će Grad Koprivnica.

Festival donosi brojna filmska ostvarenja za djecu i odrasle i prvi je inkluzivni festival u Hrvatskoj budući da je u potpunosti dostupan svoj djeci i odraslima.

Više informacija o Festivalu potražite na www.festivalopravimadjece.org

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.