Roditelji 03. travnja 2023.

Uskrsna drvca su uvijek hit ukras! Možeš ih ukrasiti zajedno s djecom, a evo nekih ideja

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uskrsna drvca su jednostavno središte blagdanskog stola, a nekad i čitavog stana u to vrijeme kad mnogi slave najvažniji kršćanski blagdan. Čak i ako ne slaviš Uskrs, drvce možeš ukrasiti u proljetnom duhu.

Uskrs je pred vratima, a mnogi od nas jedva čekaju ukrasiti stan prigodnim dekoracijama. Tradicija ukrašavanja uskršnjih drvca jajima započela je prije nekoliko stoljeća u Njemačkoj, ali ubrzo se proširila diljem svijeta. Nakon Njemačke, i Šveđani su napravili svoju verziju uskršnjih drvca od šarenih grančica ukrašenih perjem i jajima, a u 21. stoljeću uskršnja drvca postala su uobičajen ukras u kućama širom svijeta. Toplina i zajedništvo bit su svih blagdana, a upravo nas zajedničke aktivnosti i stvaranje uspomena uvijek iznova usrećuju. 

Možda te zanima... Napravi kod kuće boje za uskrsna jaja, i to od hrane koju imaš kod kuće Roditelji

Uskrsno drvce od prirodnih materijala

Danas u gotovo svakoj trgovini možemo naići na raznorazne umjetne dekoracije, poput plastičnih drvca, košara, ukrasa i kuglica. No, uz malo truda i mašte možeš napraviti jednako lijepa (a možda i ljepša) drvca od prirodnih materijala. Prirodna drvca izrađena od grana zasigurno su ekološki prihvatljiviji izbor, a uz to štede i novac. Ako si u potrazi za novim idejama za ukrašavanje uskrsnog drvca, izdvojili smo nekoliko lijepih primjera s Instagrama koji ti mogu poslužiti kao inspiracija...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suzie et Gus (@suzieetgus)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aileen (@ailz_)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EL (@sweet.tooth.mum)

Možda te zanima... Trebaš rješenje za zadnji tren? Za mramorna jaja sigurno imaš sve kod kuće, a izgledaju sjajno Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.