Školarci Slobodne aktivnosti 15. travnja 2017.

Šest ideja za originalna uskršnja jaja

uskrs jaja
Foto: Iva Kreativa
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Želite li ove godine svoje ukućane i goste iznenditi jajima s ispisanim imenima, licima, notama, zanimljivim cvjetovima, ili pak od jaja napraviti vijenac ili buket, i uz to se zabaviti sa svojom djecom, inspirirajte se ovim neobičnim kreativnim idejama!

uskrs jaja | Author: Iva Kreativa Foto: Iva Kreativa

Obitelj na jajima

Ako želite napraviti jaja sa slovima i od njih složiti imena članova svoje obitelji, postupak je jednostavan! Potrebne su vam boje za jaja i samoljepljiva folija. Sa stražnje strane folije nacrtajte cvjetove, srca, slova i sve izrežite, zalijepite na skuhana jaja i potom obojite u boji za jaja.

Jajima možete dati i lica svojih najdražih! U ljuske jajeta stavite zemlju i posijte pšenicu, koja će predstavljati kosu, a na "lica" zalijepite oči, nos i nacrtajte usta. 

uskrs jaja | Author: Iva Kreativa Foto: Iva Kreativa

Uskršnji vjenčić

Umjesto u košarici na stolu, jaja možete i objesiti na zid ili vrata, ako od njih napravite uskršnji vjenčić. Šest stiropornih jaja obojite akrilnom bojom, a točkice gliterom. Tvrđi karton izežite u krug za vijenac i na njega nalijepite jaja i mašnu.

uskrs jaja | Author: Iva Kreativa Foto: Iva Kreativa

Glazbeni Uskrs

Na papir A4 isprintajte note po cijelom papiru, trgajte komadiće i uz pomoć kista i ljepila za decoupage zalijepite na jaja.

uskrs jaja | Author: Iva Kreativa Foto: Iva Kreativa

Jaja na grani

Stiroporna jaja najprije obojite u žutu boju, a cvjetove u raznim bojama zalijepite ljepilom za decoupage uz pomoć kista. Ovakva jaja odlično će izgledati ako ih zavežete na grane i stavite u vazu!

jaja uskrs | Author: Iva Kreativa Foto: Iva Kreativa

Cvjetna jaja

Još jednu verziju "cvjetnih jaja" možete napraviti tako da stiroporna jaja obložite starim papirom u tehnici decoupage, a nakon toga ih obojite u zeleno. Bogate cvjetove koje ćete zalijepiti na ova zelena jaja možete napraviti s dvije različite gricke u obliku cvijeta. Točkice po žutim jajima napravite gliterom.

uskrs jaja | Author: Iva Kreativa Foto: Iva Kreativa

Tulipani od jaja

Za izradu ovog zanimljivog uskršnjeg buketa potrebni su vam krep papir, škare, štapić (ražnjić) te stiroporna ili plastična jaja. Možete odabrati plastična jaja koja već imaju rupu. Kada obložite štapić zelenim krep papirom, po želji možete izraditi i listić. Predivni tulipani mogu biti dekoracija uskršnjeg stola.

Korak po korak upute za izradu jaja od tulipana pogledajte na blogu Iva Kreativa

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.