Vrtić Igre za djecu 13. lipnja 2018.

Čemu se smiju mališani od 12 do 18 mjeseci?

beba, smijeh
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dječji programi u kojima ima dosta pokreta i ponavljanja, kao i glazbe, idealni su za ovaj uzrast djece. Ona uče pomoću imitiranja

Kada je mališan savladao vještinu hodanja, moći će više i aktivnije sudjelovati u fizičkim igrama. Pretvarajte se da ga jurite, glasajući i se kao neka životinja i kada ga uzmete u naručje, počnite ga škakljati. Igrajte se skrivača po sobama ili se sakrivajte iza drveća u parku.

beba, kupanje u kadi Možda te zanima... Kako odgojiti duhovito dijete? Beba

U ovoj fazi života mališan će još uvijek uživati ​​u igri "sada me vidiš, sada me ne vidiš" i moći će aktivnije u njoj sudjelovati. Dječji programi u kojima ima dosta pokreta, gegova i ponavljanja, kao i glazbe, idealni su za ovaj uzrast djece. Ona uče pomoću imitiranja, što znači da će vaš mališan ​​ponavljati ono što vi radite, a oduševit će ga smiješne situacije (primjerice, izgled njegovih malenih stopala u ogromnim papučama ili kada hoda naokolo pretvarajući se da razgovara na telefon).

mama beba djevojčica Možda te zanima... Vježbe za mozak od rođenja do treće godine djeteta Beba

Ako ovog ljeta idete na more, zabavite se u plićaku praveći "kolače" od pijeska. Ako, pak, ostajete kod kuće isprobajte neke zabranjene radnje, mali nered silno će nasmijati vaše dijete. Ipak, u ovakvim situacijama sami odlučite hoćete li se pridružiti svom djetetu.

mama i beba komunikacija prstima Možda te zanima... Već s osam mjeseci bebe razumiju društvena pravila Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.