Beba Igre za bebe 05. srpnja 2016.

Što nasmijava bebe od 6 do 12 mjeseci?

beba se smije
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

S obzirom na to da beba lagano spoznaje kako obično funkcioniraju stvari oko nje, počet će se smijati situacijama u kojima se događa nešto drugačije

Do sedmog mjeseca vaša beba razvija pravi smisao za humor, a do desetog mjeseca ona će sama aktivno tragati za načinima kako se zabaviti i nasmijati. S obzirom na to da lagano spoznaje što je to uobičajeno i kako obično funkcioniraju stvari oko nje, počet će se smijati situacijama u kojima se događa nešto drugačije.

Saznajte kakvu osobnost ima vaša beba

Primjerice, stavite bebinu malu kapu na svoju glavu, vežite bebin podbradak (slinček) medi oko vrata i pretvarajte se kao da je on vaša beba koju hranite ili pužete s njom po podu. Salve glasnog smijeha su zagarantirane. U ovom uzrastu bebu će zabavljati i pravljenje grimasa, smiješan hod ili pretvaranje da padate. Ponekad dijete neće shvatiti smisao šale, ali će ga zabavljati kopirati vašu reakciju i tako se osjećati dijelom zabave. Nasmijavajte je i smijte se sa svojom bebom što češće možete. Smijte se i vaša beba će vam se sigurno pridružiti u smijehu (zaista je nevjerojatno koliko će to i vama popraviti raspoloženje).

20 nevjerojatnih stvari koje će se bebi dogoditi tijekom 1. godine

Još jedna popularna igra jest "sad me vidiš, sad me ne vidiš!" U kojoj skrivate lice rukom ili nekom igračkom, a onda ga otkrivate uz veseli uzvik. Dijete će vjerojatno uživati zadirkivati vas tako što će vam pružati igračku, a onda je brzo povlačiti sebi ili će je stalno bacati na pod. Možda vam ova igra neće biti osobito zabavna, ali će zato dugo održati pažnju vašeg mališana.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.