Beba Razvoj u 1. godini 16. lipnja 2016.

Bebe nasmijavaju neobični prizori

beba, mama, smijeh
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neobični prizori, kao knjiga na nečijoj glavi, jako su smiješni bebama od pet mjeseci pa će se smijati čak i ako se nitko drugi ne smije

Razvojni psiholozi s državnog koledža u Vermontu primijetili su da su neobični prizori, kao knjiga na nečijoj glavi, jako smiješni bebama od pet mjeseci pa će se smijati čak i ako se nitko drugi ne smije.

"Pretpostavljali smo da mala djeca ne mogu znati da je nešto smiješno ako se njihovi roditelji ne smiju. Bili smo sasvim u krivu", izjavila je Gina Mireault, profesorica psihologije i voditeljica ovog istraživanja.

Na Sveučilištu u Miamiju, u programu koji se bavi ranim razvojem djeteta, istraživači su pratili obrasce izraza lica i pažnje kod mlađe braće i sestara djece s poremećajem iz autističnog spektra, koja i sama imaju visok rizik za takve poremećaje, kako bi otkrili rane znakove razvojnih razlika.

Razvoj humora kod djece - od rođenja do škole

No oprezni su s izjavama da bi se bebe trebale smijati do određene dobi ili u određenim okolnostima.

"Roditelji se onda samo brinu. Ono što je važno je biti tamo, biti smiren i uživati u trenutku", poručio je Daniel Messinger, profesor psihologije sa Sveučilišta u Miamiju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.