Beba Igre za bebe 30. lipnja 2016.

Kako nasmijati bebu do šest mjeseci?

Beba se smije
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Do trećeg ili četvrtog mjeseca života, kada ojačaju glasnice, beba će se početi glasno smijati. U ovoj fazi veselo će gugutati dok se sama igra

Prvi osmjesi vaše bebe, negdje oko šestog tjedna života, jesu i najraniji znaci njenog smisla za humor, zbog kojeg ćete odmah zaboraviti na sve neprospavane noći. Do trećeg ili četvrtog mjeseca života, kada ojačaju glasnice, beba će se početi glasno smijati. U ovoj fazi veselo će gugutati dok se sama igra. Također, počet će registrirati vaše smiješne izraze lica i adekvatno će reagirati, osmijehom ili gugutanjem. Potaknite je izgovaranjem riječi ili mijenjajući visinu glasa (započnite tihim glasom, a onda ga povisuje i odrješito završite riječ).

Komunicirajte s bebom, to je temelj psihološkog razvoja

U ovom uzrastu bebi su interesantne i fizičke igre u kombinaciji s riječima koje se izgovaraju različitim glasovima. Bit će joj naročito zanimljivo ako uključite i faktor iznenađenja - neočekivano škakljanje. Štipkanje bebinih bucmastih nogica, pomicanje nožica kao da vozi bicikl, "letenje kroz zrak" i dalje su popularne igre za mališane do šestog mjeseca života. I, na kraju, vaša beba će se grleno nasmijati svaki put kada joj počnete ljubiti trbuščić.

Prvi osmijesi kod novorođenčadi javljaju se kad su pospani ili spavaju

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.