Vrtić Igre za djecu 22. veljače 2018.

8 stvari koje možete s djecom raditi na snijegu

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kod većine djece snijeg izaziva istinsko oduševljenje. Pridružite im se u tom osjećaju i zaigrajte se zajedno s njima, samo se prije izlaska dobro opremite toplom, nepropusnom odjećom i obućom. Ako ste slučajno zaboravili, dobro će vam doći podsjetnik na različite zabavne stvari koje možete raditi na snijegu

snijeg | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Napravite snjegovića

Kad padne snijeg, s djetetom morate napraviti snjegovića, barem jednog. Sva djeca to vole, a sve što vam treba imate kod kuće ili možete pronaći vani. Uzmite iz hladnjaka jednu mrkvu, umjesto klasičnih komadića ugljena za oči, usta i gumbe jednako će dobro poslužiti i tamniji kamenčići, umjesto lonca, na glavu mu možete staviti i kapu, a umjesto metle možete upotrijebiti i grane

Možda te zanima... Kako se igra vaše dijete? Ovan je energičan, a Škorpion je mala petarda Vrtić

snijeg | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Hodajte po dubokom snijegu

Nedirnuti duboki snijeg izazvat će oduševljenje kod vaših mališana i potaknuti ih da se odmah u njega bace ili probiju svoj put. Čak i ako ne planirate nikakav izlet u prirodu, bit će prilike za ovu uzbudljivu aktivnost. Na ulici ili u parku sigurno ćete pronaći područja na kojima snijeg nije očišćen pa možete dopustiti djetetu da gazi po njemu. 

Možda te zanima... Vodič kroz društvene igre: Baci kockice i (ne)idi Vrtić

snijeg | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Grudajte se

Na borbu grudama djecu nećete morati posebno nagovarati. Vjerojatno ionako, čim izađu na snijeg, počnu raditi grude i gađati se, a za pravu borbu jedino je važno dogovoriti pravila. I neka zabava počne!

beba igračka Možda te zanima... Na što paziti kad kupujete igračke? Beba

snijeg | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Izgradite iglu

Ako ste ikad u životu izgradili iglu, znate kako je to nešto što zauvijek ostaje u posebnom sjećanju. Dobro je da i vi sudjelujete u ovoj aktivnosti, posebno ako imate mlađe dijete, i okušate svoje graditeljsko umijeće.

snijeg | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Napravite snježnu tvrđavu

Nešto jednostavniju verziju snježne građevine djeca će lakše moći napraviti i sama, a osjećaj postignuća bit će sličan kao da su izgradila vlastitu kuću. Zidovi tvrđave kasnije mogu poslužiti i kao sklonište u borbi grudama.

skijanje Možda te zanima... Gdje dijete može naučiti skijati? Školarci

snijeg | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sanjkajte se

Nemojte propustiti priliku za sanjkanje. Odvedite dijete na obronke najbliže planine, ili barem do brdašca u obližnjem parku i dopustite mu da osjeti brzinu. Sjednite i vi iza njega na sanjke i uvjerite se kako za ovakvu zabavu nikad ne postanemo prestari.

beba zima Možda te zanima... Kada s bebom smijemo van, a kada ne? Beba

snijeg | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Radite snježne anđele

Blještavi bijeli snijeg sam po sebi izgleda čarobno, a kad u njemu dijete napravi anđela, osjećaj čarolije je zagarantiran. Odlično je da u ovoj snježnoj zabavi mogu uživati i najmlađa djeca.

Vodič za igračke prema djetetovoj dobi: Koje odabrati?

snijeg | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Naučite dijete skijati

Ako skijate, bit će vam prirodno podijeliti ljubav prema ovom sportu sa svojim djetetom. No čak i ako sami ne znate skijati, razmislite o tome da upišete dijete u školu skijanja. Kad jednom probaju, većinom postanu strastveni skijaši.

  dijete Možda te zanima... Jednostavne vježbice za uravnotežen dječji mozak Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.