Vrtić Igre za djecu 14. siječnja 2017.

5 ideja kako se igrati s djecom na snijegu

snijeg, snjegović
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeca uglavnom obožavaju snijeg i vesele se prvim pahuljama, a i kod većine odraslih ova zimska radost izaziva oduševljenje i povratak u djetinjstvo. Izađite na snijeg s mališanima, samo se prije izlaska dobro opremite toplom, nepropusnom odjećom i obućom. A mi vas podsjećamo na zabavne igre na snijegu u kojima će uživati cijela obitelj

1. Napravite snjegovića

Kad padne snijeg, s djetetom morate napraviti snjegovića, barem jednog. Sva djeca to vole, a sve što vam treba imate kod kuće ili možete pronaći vani. Uzmite iz hladnjaka jednu mrkvu, umjesto klasičnih komadića ugljena za oči, usta i gumbe jednako će dobro poslužiti i tamniji kamenčići, umjesto lonca, na glavu mu možete staviti i kapu, a umjesto metle možete upotrijebiti i grane

2. Grudajte se

Na borbu grudama djecu nećete morati posebno nagovarati. Vjerojatno ionako, čim izađu na snijeg, počnuraditi grude i gađati se, a za pravu borbu jedino je važnodogovoriti pravila. I neka zabava počne!

3. Radite snježne anđele

Blještavi bijeli snijeg sam po sebi izgleda čarobno, a kad u njemu dijete napravi anđela, osjećaj čarolije je zagrantiran. Odlično je da u ovoj snježnoj zabavi mogu uživati i najmlađa djeca.

4. Sanjkajte se

Nemojte propustiti priliku za sanjkanje. Odvedite dijete na obronke najbliže planine, ili barem do brdašca u obližnjem parku i dopustite mu da osjeti brzinu. Sjednite i vi iza njega na sanjke i uvjerite se kako za ovakvu zabavu nikad ne postanemo prestari.

5. Hodajte po dubokom snijegu

Nedirnuti duboki snijeg izazvat će oduševljenje kod vaših mališana i potaknuti ih da se odmah u njega bace ili probiju svoj put. Čak i ako ne planirate nikakav izlet u prirodu, bit će prilike za ovu uzbudljivu aktivnost. Na ulici ili uparku sigurno ćete pronaći područja na kojima snijeg nije očišćen pa možete dopustiti djetetu da gazi po njemu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.