Roditelji 16. travnja 2019.

Tata bolničke plahte pretvara u društvene igre za zabavu između pregleda

Foto: Facebook/Playtime Edventures
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Inspiraciju je pronašao nakon što je u bolnici posjetio bolesnog sina svog prijatelja i primijetio kako dijete u sobi nema što raditi. Nesretna situacija u kojem se nalazio dječak koji čeka preglede i dane provodi u jednoličnoj i nepoznatoj bolničkoj sobi potaknula ga je da sam smisli rješenje

Obična bijela plahta lako može postati omiljena dječja zabava, a primijetio je to i jedan tata poduzetnik iz Sjeverne Karoline. Kako bi zabavio djecu smještenu u bolnicama, Kevin Gatlin počeo je oslikavati bolničke plahte i pretvarati ih u interaktivne društvene igre.

Danas, dvije godine nakon što je ideju počeo pretvarati u stvarnost, Gatlin ima i vlastitu tvrtku, Playtime Edventures, koja djecu uveseljava ovim neobičnim i šarenim pokrivačima.

Inspiraciju je pronašao nakon što je u bolnici posjetio bolesnoga sina svojega prijatelja i primijetio kako dijete u sobi nema što raditi. Nesretna situacija u kojem se nalazio dječak koji čeka preglede i dane provodi u jednoličnoj i nepoznatoj bolničkoj sobi potaknula ga je da sam smisli rješenje.

bolnica Možda te zanima... Kako pripremiti dijete za boravak u bolnici? Vrtić

Jednu je plahtu pretvorio u zabavnu igru, a ostalo je povijest. Danas su na posteljinama različitim bojama naslikane razne društvene igre, a Gatlin se udružio s učiteljima kako one ne bi bile samo zabavne, nego i edukacijske. Osim toga, na jastučnicama se nalaze riječi koje djecu potiču na stvaranje vlastitih priča prije spavanja.

Možda te zanima... Djeca se u ovoj bolnici na operaciju odvoze u autićima Vrtić

Šah, geografske zanimljivosti i hrpa interaktivnih igara printane su i u različitim jezicima,a za igranje se moguće poslužiti sitnicama koje su pri ruci, poput papirića i novčića pa se ne treba brinuti niti o izgubljenim figuricama.

Uz šarene se posteljine djeca lako mogu zabaviti, a osim toga korisne su i doktorima i sestrama koji pomoću njih malenoga pacijenta mogu opustiti i ubrzati pregled.

Ovi su prekrivači, očekivano, postali popularni i među djecom koja nisu u bolnicama.

Uz njih mališani lakše krenu na spavanje jer im omogućuju zabavu i nakon što legnu u krevet, a obožavaju ih i roditelji jer su, čini se, zamijenile crtane filmove i igrice prije odmora. Interaktivne se posteljine mogu naručiti putem Amazona, a cijena im je oko 200 kuna.

Benjamin Lloyd art collection Možda te zanima... Tetovaže koje vraćaju osmijeh na lica djece u bolnici Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.