Vrtić Igre za djecu 11. srpnja 2017.

20 najboljih jadranskih plaža za roditelje s djecom

Foto: Instagram/inspiredbycolour
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Obitelji s djecom trebaju plaže s lakim ulaskom u more, puno borovine zbog hlada i sadržaja za djecu kako bi im bilo što zanimljivije, a ovih 20 plaža na Jadranu to omogućuje. Koja je vaš favorit?

1. Plaža na Srimi

Šljunčana Plaža na Srimi, na kojoj se vijori Plava zastava, na korak je od kafića, restorana i igrališta za djecu, a zbog svoje je organiziranosti, uređenosti, sigurnosti i bogate ponude te lake dostupnosti idealna obiteljska plaža. Ima i tuševe. Svi su sadržaji posebno prilagođeni za potrebe invalidnih osoba.

 

A post shared by ŠibenikIN (@sibenikin) on

2. Velika Raduča, Primošten

Plaža Velika Raduča postoji od 1966. godine. Plažni prostor iznosi 1600 metara. Idealna je za malu djecu i starije osobe, dok ljubitelji sporta mogu uživati u tenisu, odbojci i piciginu. Na plaži se nalaze bar i restoran te tuševi i WC, a mogu se unajmiti ležaljke i suncobrani.

 

A post shared by Šibenik Bird (@sibenikbird) on

3. Grandovac, Vis

Je lijepa šljunčana plaža u istoimenoj uvali pred istočnim ulazom u višku luku. Bogata hladom tamarisa i borova idealna je za obitelji i s najmanjom djecom. U neposrednoj blizini je mali bar kao i plato za sunčanje.

 

A post shared by Katarina (@katarina912) on

4. Bratinja Luka, Korčula

Mala skrivena pješčana plaža, u južnom dijelu Dalmacije, na otoku Korčula idealna je za uživanje obitelji s djecom, bilo da se samo kupate, čitate ili ronite i pecate. Udaljena od ceste omogućava mir i relaksaciju od stresa svakodnevnog života.

 

A post shared by Cintia (@cintia_4ld) on

5. Crveni otok, Rovinj

Crveni otok jedna je od najpoznatijih turistička lokacija u Rovinju. Nalazi se na petnaestak minuta vožnje brodom od centra grada. Na otoku se nalaze kamenite plaže s oblucima. Pored njih su restoran, bazen, mini golf tereni i diver centar. Dio obale zasut je šljunkom pa je pogodan za djecu i starije osobe.

 

A post shared by Daniele Cikada (@phcik) on

6. Vespera, Lošinj

Plaža nagrađena Plavom zastavom 20 minuta je udaljena od centra Malog Lošinja. Pravi je prijatelj djece i njihovih roditelja i idealna za obiteljski odmor. A nudi i vrhunske sadržaje i usluge za samce željne zabave.

 

A post shared by Neno M (@nenomarc) on

7. Mala Duba, Makarska rivijera

Mala Duba smještena je 20 kilometara jugoistočno od Makarske na Makarskoj rivijeri. Utočište je za bijeg od svakodnevnice i idealno mjesto za obiteljski odmor. Velika plaža se proteže uz čitavo mjesto.

 

A post shared by Prasé Foral (@praseforal) on

8. Saplunara, Mljet

Blaca je ribarsko mjesto na otoku Mljetu, bujne vegetacije s lukom za pristup brodovima. Idealna je turistička destinacija ako želite mir i osamu, a možete voziti kajak i kanu te jedriti i surfati. Pješčana plaža Saplunara jednako je savršena i za mlade i za stare.

 

A post shared by Daniel Tyte (@dannytyte) on

9. Slano, Dubrovnik

Slano je malo mjesto uvučeno u 2 kilometra dugačak zaljev, udaljen svega 35 kilometara od Dubrovnika. Bogato je šljunčanim, pješčanim i kamenim plažama i uvalama, a idealno ako želite odmor provesti u miru i tišini. Dok ljubitelji sporta mogu uživati u odbojci na pijesku, tenisu, i nogometu te jedrenju i ribarenju.

 

A post shared by Wioleta Krečak (@wiolka_85) on

10. Bačva, Korčula

Plaža Bačva nalazi se na južnoj stani otoka Korčule, udaljena 13 kilometara od grada Korčule. Osim u čistom moru i šljunčanoj plaži možete se opustiti i u kafiću ili restoranu i isprobati domaće sepecijalitete.

 

A post shared by IgorTrn (@igortrn) on

11. Divna, Pelješac

Tamo gdje se obala dramatično spušta prema moru, uvala je s tek pokojom kućom. Odmah uz obalu je i otočić, taman da se uz čisto more i plažu ima što i istraživati.

 

A post shared by Michal Hůrský (@sanandreas1978) on

12. Veliki žal, Brsečine

Udaljena od Dubrovnika 30 kilometara, pristupačna, ali i na osami. Plaža ima sve sadržaje te, za razliku od Dubrovnika, pristupačne cijene.

13. Kručica, Lastovo

Šumoviti otočić u skupini Lastovčića, sa šljunčanom uvalom i visokim vrhom.U uvali se nalaze dvije male šljunčane plaže sa plićakom pogodne za djecu. Do Kručice se može doći šumskim putem sa glavne ceste ili vlastitim brodom.

 

A post shared by Marie-Carolus (@marie.carolus) on

14. Banj, Šibenik

Šibenska plaža Banj jedina je dužjadranska plaža na kojoj bi kupačima prije ulaska u more trebalo u ruke dati vodonepropusne fotoaparate jer je pogled s Banja spektakularan. To je jedna od najljepših jadranskih i mediteranskih vizura. Banj je šibensko čudo!

 

A post shared by Marine Caleb (@marine.caleb) on

15. Lojena, Kornati

Plaža na Kornatima na otoku Levrnaka. U blizini pješčane i stjenovite obale nalazi se restoran. U uvalu se često dolazi brodovima na kupanje jer je pogodna za ronjenje, a posebno je pristupačna za obitelji s djecom.

16. Podvrške, Murter

Pješčana, šljunčana i stjenovita plaža se nalazi u blizini mjesta Murter. Tik do plaže je murterska riva pogodna za skokove u vodu, beach-bar za jelo i piće, a ima i borovu šumu, koja daje hlad zbog čega je pogodna za djecu.

17. Jagodna, Hvar

Smještena u istoimenoj uvali ispod najvišeg vrha Hvara, predivna šljunčana plaža jednostavno zove na kupanje. Mali kamp i tek nekoliko kuća pružaju mir i tišinu, a gusta borova šuma potreban hlad.

 

A post shared by Avtokampi.si (@avtokampi.si) on

18. Zavala, Hvar

Malo ribarsko mjesto smješteno na južnoj strani otoka, 7 km od Jelse, nudi brojne šljunčane plaže kristalno čistog mora i skrovitih uvala za mir i potpuni odmor. U Zavali postoji mala samoposluga i nekoliko restorana.

 

A post shared by Fabio Melchiorre (@fabme81) on

19. Ivan Dolac, Hvar

Malo mjesto iz 15. stoljeća, na južnoj strani Hvara obiluje aromatičnim biljem i prirodnim plažama s bijelim kamenim oblucima ili pijeskom, koje kupačima omogućavaju opuštanje u besprijekorno čistom moru.

20. Punta rata, Brela

Dovoljno je reći Brela, a ako se doda i "kamen života", stijena u moru iz koje raste bor, onda je to svjetska atrakcija.

plaža Zaton Možda te zanima... Top 10 jadranskih plaža za djecu Vrtić

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.