Vrtić Igre za djecu 20. lipnja 2013.

Top 10 jadranskih plaža za djecu

plaža Zaton
Foto: Zvonko Kucelin
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sastavili smo za vas popis plaža na Jadranu koje su idealne za odmor i igru s vašim mališanima. Neke od njih imaju bogatu ponudu zabavnih sadržaja za djecu, ali i odrasle, pa su i jako dobro posjećene, a na nekima još uvijek nema gužvi i najveća im je prednost prirodna ljepota. Glavni kriterij kod sastavljanja ove liste bili su dostupnost, lagani ulaz u vodu za djecu i hlad. Uključite se u naš forum i otkrijte nam koje su vaše najdraže obiteljske plaže!

plaža Zaton | Author: Zvonko Kucelin Foto: Zvonko Kucelin

Zaton, Zadar

Dugačka pješčano-šljunčana plaža koju već godinama toplo preporučuju mnogi roditelji. Osim plitkog mora i borove šume, nudi velik broj aktivnost za roditelje i djecu. No, treba napomenuti da se ulaz na tu popularnu plažu s Plavom zastavom naplaćuje.

Veli žal Sunčana uvala Lošinj | Author: TZ Grada Malog Lošinja Foto: TZ Grada Malog Lošinja

Veli žal, Lošinj

Šljunčana plaža okružena je gustom borovom šumom i nalazi se u Sunčanoj uvali, a ima i Plavu zastavu. Ima lagani ulazak u mora pa je izuzetno pogodna za obitelji s djecom. Osim toga, nudi se i bogata ponuda zabavnih i ugostiteljskih sadržaja.

plaža Dražice | Author: TZ Biograd na Moru Foto: TZ Biograd na Moru

Dražica, Biograd

Šljunčana plaža čiju čistoću mora i kvalitetu usluge jamči Plava zastava. U pozadini plaže nalazi se gusta borova šuma što je, uz dostupnost i blagi ulaz u more, čini pogodnom za obitelji s djecom. Nudi pregršt zabavnih sadržaja za djecu i odrasle.

Rajska plaža Rab Lopar | Author: Mladen Šćerbe Foto: Mladen Šćerbe

Rajska plaža, Rab

Ova pješčana plaža dugačka je oko dva kilometra, a nalazi se na sjevernom dijelu Raba, u mjestu Lopar. Osim što je izuzetno pogodna za djecu zbog plićaka i laganog ulaza za djecu, nosi i Plavu zastavu. Ima tuševe, kabine, razne zabavne sadržaje, a u blizini se nalazi i sportski centar.  

plaža Sakarun Dugi otok | Author: Aleksandar Gospić Foto: Aleksandar Gospić

Sakarun, Dugi otok

Pješčana plaža nalazi se na sjevernom dijelu Dugog otoka. Zbog kristalno čistog mora okruženog borovom šumom te laganog ulaza, Sakarun je izuzetno pogodan za roditelje s djecom. More je vrlo plitko u duljini od čak 400 metara od obale.

plaža Slanica | Author: Igor Turčinov Foto: Igor Turčinov

Slanica, Murter

Nalazi se u mjestu Murter. Dio plaže je pješčan, dok je dio betoniran i stjenovit. Plaža je pogodna za djecu jer ima lagani ulaz, a more je plitko čak 30-ak metara od obale. U neposrednoj blizini plaže nalazi se i dječji park te drugi sadržali za djecu i odrasle.

plaža Soline Vrboska Hvar | Author: Žarko Piljak Foto: Žarko Piljak

Soline, Hvar

Prekrasna šljunčana plaža nalazi se na sjevernoj strani otoka u mjestu Vrboska. Čisto more, lagani ulaz te borova šuma ovu plažu čine jako popularnom za obitelji s malom djecom. U blizini se nalazi i teren za odbojku te restoran.

plaža Punta rata Brela | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Punta rata, Brela

Šljunčana plaža koja je izabrana među 10 najljepših plaža na svijetu. Sitni šljunak, lagani ulaz te gusta borova šuma iznad plaže čine ovu plažu u Brelima izuzetno poželjnim odredištem za roditelje s malom djecom. Iznad plaže nalazi se i duga šetnica te brojni ugostiteljski objekti, a na plaži se mogu unajmiti i brojni sportski rekviziti. 

plaža Lumbarda Korčula | Author: Paval Sain/PIXSELL Foto: Paval Sain/PIXSELL

Vela Pržina, Korčula

Najveća prirodna pješčana i jedna od dvije najpopularnije plaže u mjestu Lumbarda na južnoj strani Korčule. Zbog pijeska, plićaka i laganog ulaza pogodna za djecu, a nudi i druge sadržaje za mališane i roditelje.

plaža Vučina Pelješac | Author: TZ općine Ston Foto: TZ općine Ston

Vučine, Pelješac

Šljunčana plaža smještena je u uvali Žuljana na južnoj strani poluotoka Pelješca. More je vrlo čisto i plitko, a na plaži ima i hlada pa je pogodna za djecu. Podmorje je bogato špiljama pa je ova, prema tvrdnjama mnogih, jedna od najljepših plaža na južnom Jadranu omiljena destinacija i roniocima. Na plaži se nalazi i restoran.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.