Vrtić Dijete u vrtiću 23. travnja 2019.

DV Latica: Sprave na igralištu opasne su za bezbrižnu igru

Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitaj priče s kojima je nominirano deset finalista i glasuj za vrtiće koji će osvojiti 50 000, 30 000 i 20 000 kuna

Početkom ožujka krenuo je veliki nagradni natječaj Pampersa i dm-a u suradnji s missMAMA pod imenom Digni prstić za svoj vrtić. Također, svakom kupnjom paketa Pampersovih pelena u dm-u do 30. travnja doniraš po 2 kune za nagradni fond i doprinosiš prikupljanju 100.000 kn koje ćemo raspodijeliti između tri vrtića. 

Među više od 850 prijava, odabrali smo deset finalista među kojima možeš glasovati za svog favorita i razveseliti djecu. Glasovanje traje od 9. do 30. travnja, a čitatelji će glasovima izabrati tri najbolje priče. Vrtić s najviše glasova dobit će 50.000 kn, drugoplasirani vrtić će dobiti 30.000 kn, a trećeplasirani 20.000 kn. 

Glasuj za DV Latica!

Priča s kojom je nominiran DV Latica, Klenovnik:

Jednog dana prije 41 godinu u malenom selu zvanom Klenovnik niknula je jedna građevina. Ona je svojim sjajem obasjala cijeli Klenovnik. Svi su joj se razveselili, a posebno djeca i roditelji. To nije bila obična građevina već Dječja kuća, tj. Dječji dvorac. Djeca su se jako razveselila dvorcu te su ih roditelji odlučili ostaviti u njemu kad su oni radili. U dvorcu su se svakog dana dešavale nove bajke. Čula se pjesma, dječji smijeh, cika, veselje. Djeca su postala prinčevi i princeze svojega dvorca kojega su kasnije nazvali i “Latica”.

Prije nekoliko godina jedne noći nad dvorac “Latica” nadvile su se magle i sivi oblaci. Neki zločesti zmajevi htjeli su zatvoriti dvorac. Htjeli su ugasiti dječji smijeh. Prinčevi, princeze, njihovi roditelji i zaposlenici dvorca udružili su sve svoje moći. Bilo je tu teških borbi, ali na kraju su zmajevi poraženi. Njihova snaga i moć jenjavala je iz dana u dan dok je protivnička snaga bivala sve jača i napokon nakon teške borbe zmaj je otjeran u svoje kraljevstvo. Pobjednička pjesma orila se dvorcem, orila se cijelim Klenovnikom. Od onda “Latica” je iz dana u dan bivala sve snažnija.

U njega dolazi sve više novih prinčeva i princeza, kraljeva i kraljica koji svojim pojavama svakodnevno stvaraju nove priče, bajke, igre, pjesme. Sreća na njihovim licima je neopisiva. Skakuću, plešu, trče po dvorcu i njegovom dvorištu. Uz svu modernu tehnologiju igra na dvorištu vrtića predstavlja im najviše radosti i veselja. Prije nekog vremena na njihovim licima nestalo je one velike sreće i osmijeha. I odgojiteljica su postale tužne. Prinčevi, princeze, odgojiteljice s tugom u očima gledaju sprave na dječjem igralištu. Iznad dvorišta opet su se pojavili sivi oblaci. Sprave su postale opasne za njihovu nesputanu, bezbrižnu igru. U pomoć smo pozvali razne vile, ali odgovora još uvijek nema.

Malena lica svakodnevno na prozorima čekaju čaroliju koja će se dogoditi na njihovom dvorištu. Jednog dana odgojiteljica je pročitala djeci članak o jednoj dobroj vili Pampers koja jako pomaže djeci i to je veseli. Odjednom je u očima svih nešto zasjalo. Pojavio se smiješak na licima. Odlučili su svi zajedno napisati pismo vili Pampers.

Ono glasi ovako:

Draga vilo Pampers!

Javljamo ti se iz malog Dječjeg dvorca”Latica”. Lako ćeš ga naći. Samo prati sivi oblak. Čuli smo da ti imaš super čarobni štapić kojim rješavaš probleme kod onih najmanjih. Imamo predivno veliko igralište ispred našeg dvorca, ali se igramo u strahu i s velikim oprezom. Naime, sprave na igralištu su jako stare i više nisu pogodne za dječju sigurnu igru. Mi se jako volimo igrati vani. Trčati, skakati, penjati se , ljuljati. Jako nam je važno da se krećemo sa svojim prijateljima, da budemo zdravi, a time će i naši roditelji biti sretniji.

Naše sprave su stare, drvene, oronule. Jednostavno izgledaju jadno. Javili smo se na adrese raznih vila, ali ni jedna nije odgovorila. Ti znaš da je jako važno da maleni borave na svježem zraku, da se igraju razne pokretne igre s vršnjacima, da su sigurna i bezbrižna u svojoj igri. Ne želimo kvariti oči i zdravlje ispred malih ekrana, mobitela, tableta već želimo stvarati svoje kreativne igre kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru. Molimo te predraga i predobra vilo Pampers da uzmeš svoj najveći čarobni štapić, pogledaš prema nebu i kada ugledaš sivi oblak kreni prema njemu. Kada uđeš u naše dvorište sigurno će ti zasuziti oko kao što je i nama, ali ne plači. Upotrijebi sve svoje čarolije i moći, puhni u čarobni štapić i vrati nam čaroliju u naše dvorište. Mi ćemo ti biti beskrajno zahvalni i uvijek ćeš biti u našim srcima.

Vjerujemo u tebe vilo Pampers i u tvoju čaroliju.

Glasuj za svog favorita!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.