Vrtić Igre za djecu 14. veljače 2021.

10 najzabavnijih igara za jasličku i vrtićku djecu

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jednostavne i kreativne igre za koje ne trebaš puno rekvizita zabavit će tvoje mališane kod kuće

Pronalaženje zabavnih igara za djecu mlađu od 6 godina zna biti poprilično zahtjevno, ali uz par trikova, mašte i malih nagradica - itekako je moguće 'začiniti' dječju zabavu s kreativnim igrama zbog kojih će poseban dan biti još posebniji

1. Glazbeni kipovi

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Klinci plešu zajedno, a kada glazba prestane - moraju se smrznuti. I tako iznova. Djeca koja se pomaknu ispadaju iz igre, a posljednje dijete koje ostane je pobjednik igre. 

2. Proslijedi balon

Djeca sjede u krugu i prosljeđuju balon po krugu. Kada glazba prestane, tko god drži balon u tom trenutku, izlazi iz kruga i može zadržati svoj balon. (Pripremi više balona u slučaju da neki od njih puknu i naravno, uvijek počisti ostatke balona radi sigurnosti). 

igra, dijete, lonci Možda te zanima... Igračke koje vole djeca od dojenačke do školske dobi, a već ih imaš kod kuće Vrtić

3. Potraga za blagom

Sakrij maleni zamotani poklon za svako dijete u dvorištu ili u kući. Kada dijete pronađe blago - 'ispada'. Možeš rasprostrijeti deku za onu djecu koja su pronašla svoje blago kako bi sjedila zajedno. 

Pronašli smo najbolje društvene igre za jasličare

4. Piñata

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Piñata je dio meksičke tradicije koju vole djeca diljem svijeta.  Iako je moguće razbijati Piñatu i u zatvorenom, radi praktičnosti i sigurnosti najbolje je da ova igra bude dio proslava na otvorenom, npr. u dvorištu. Samo pripazi da svi budu na sigurnom i odbaci poveze za oči ako se radi o mlađoj djeci

5. Potraga za medvjedićem

Sakrij medvjedića i neka djeca zajedno traže gdje se medvjedić izgubio. Kada ga pronađu - svi ga mogu zagrliti, a slavljenik ga može zadržati. 

6. Natjecanje u puhanju balončića

Napravi sapunicu za puhanje balona i pozovi djecu da napušu što više balončića. Možeš isprintati diplome za šampione u puhanju balona i na kraju podijeliti svakom sudioniku. 

Pronašli smo najbolje društvene igre za vrtićku djecu

7. Idemo na ples

'Freestyle' plesanje je uvijek zabavno, a na kraju možeš podijeliti nagrade, diplome ili vrpce za različite kategorije, primjerice:

  • Najkul plesač/ica
  • Najzanimljiviji/a plesač/ica
  • Najsretniji/a plesač/ica
  • Najkreativniji/a plesač/ica

Upotrijebi maštu, smisli kategorije i zabave neće nedostajati! Za djecu mlađu od tri godine, dobra ideja je smisliti male nagradice. I naravno, u ovoj igri - svi su pobjednici!

dijete igra lutke Možda te zanima... Ideje za kreativne igre kod kuće: Lutkarske predstave, smišljanje priča, izrada slikovnice, igre s loptom Vrtić

8. Rep za magarca

Zalijepiti rep na magarca je igra za djecu koja se može igrati u grupama, a idealna je za rođendanske proslave i slična okupljanja. Sliku magarca kojem nedostaje rep zalijepiš na zid, izrežeš nekoliko papirnatih repova i na svaki nalijepiš komad selotejpa na samom vrhu. Svakom djetetu staviš povez preko očiju i predaš papirnati  'rep' sa selotejpom kako bi zakačio rep na magarca. Dijete možeš malo zavrtjeti kako bi igra bila zanimljivija. Igrač koji najbliže pribode rep na magarca pobjeđuje. Zamisli koliko će zabavno biti kad klinci nalijepe rep magarcu na nos ili slično!

9. Oponašaj vođu

Djeca se poredaju iza odraslog vođe i zatim hodaju iza vođe oponašajući sve što vođa radi. Ruke gore! Ruke dolje! Smiješni hod, smiješni ples, smiješni glas - samo nebo je granica! Možeš pustiti kratku pjesmu koja će odrediti koliko svaki krug igre traje.

10. Modna parada

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Skupi staru odjeću, tkaninu i modne dodatke i pozovi djecu da izaberu svoju posebnu kombinaciju i hodaju modnom pistom. Svima plješćete i svako dijete možeš uslikati u njegovoj/njezinoj ludoj kombinaciji. Ova igra je odlična jer svi nakon zabave mogu dobiti svoju uspomenu u obliku fotografije

Uz malo mašte i inspiracije na internetu - svaki rođendan može biti proslava za pamćenje! Samo imaj na umu da igre budu jednostavne i kratke, da svi mogu sudjelovati i zabava je zagarantirana!

Možda te zanima... 19 stvari koje za vikend možete raditi s djecom - vani i unutra Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.