Trudnoća Trudnica 18. travnja 2022.

Ženu prozivaju jer trenira u 9. mjesecu trudnoće i govore joj da je loša majka

Foto: Instagram @Emilybreeze
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vježbanje u visokom stupnju trudnoće izazvalo je žustru raspravu na društvenim mrežama...

Svaka trudnoća je drugačija, a mnoge trudnice se boje vježbanja u trudnoći. Ipak, vježbanje u ovom stanju ima određene blagodati i može pripremiti tijelo na dijete koje dolazi. To dobro zna i Emily Breeze Watson, fitness trenerica, zaljubljenica u Crossfit i majka troje djece s četvrtim na putu.

U sportu je kako kaže, cijeli svoj život i vrlo dobro poznaje svoje tijelo i dobro zna za što je sposobna. No, ljudi je neprestano kritiziraju jer trenira u 9. mjesecu trudnoće; susreće se većinom s negativnim komentarima drugih žena.

Kao odgovor na mnogobrojne kritike, Emily je odlučila objaviti videozapis na Instagramu u kojem diže utege u 38. tjednu trudnoće. Jedna osoba prozvala ju je "odvratnom", druga upozorila da je "vježbanje u trudnoći opasno" te da "pokušava ubiti dijete i izazvati pobačaj".

Uz objavu, Emily je napisala  "Normalizirajmo fitness u trudnoći""Osobno znam koje su prednosti fit trudnoće. Ovo mi je četvrta. Svim mamama koje žele hodati, trčati, dizati utege ili raditi nešto četvrto iskreno savjetujem - samo naprijed. Budite aktivne majke", poručila je fitness trenerica.

Pristup i način vježbanja u trudnoći trebao bi biti prilagođen individualnim potrebama i stanju svake trudnice. Također, savjetuje se vježbanje uz stručno vodstvo. Umjerena tjelovježba tijekom trudnoće ima prednosti za fizičko, ali i mentalno zdravlje trudnica. 

Pročitaj detaljni vodič za vježbanje u trudnoći.

Možda te zanima... Vraćanje u formu nakon poroda: 3 ključna koraka kako se riješiti kilograma Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.