Trudnoća Trudnica 06. ožujka 2019.

Nogometašica došla na trening u šestom mjesecu trudnoće

Foto: Instagram/sydneyleroux
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Njen klub započeo je s pripremama za novu sezonu, a najveća zvijezda Orlando Pridea odlučila je na jedinstven način dati podršku suigračicama

Američka nogometna reprezentativka 28-godišnja Sydney Leroux Dwyer i igračica Orlando Pridea, jedna je od najvećih zvijezda američkog ženskog nogometa. Ovaj tjedan je privukla pažnju kada se na treningu pojavila, ni manje ni više, u šestom mjesecu trudnoće! 

Možda te zanima... Najbolje i najgore vježbe za trudnice Trudnoća

Njen klub započeo je s pripremama za novu sezonu, a najveća zvijezda Pridea odlučila je na jedinstven način dati podršku suigračicama. Njezinu objavu na društvenim mrežama američki mediji proglasili su ‘inspirativnim’ i ‘nevjerojatnim’ trenutkom:

“Nisam mislila da ću se priključiti pripremama u visokom stupnju trudnoće, ali evo me ovdje!”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I didn’t think I’d be starting off preseason 5.5 months pregnant but here we are. 😂

A post shared by Sydney Leroux Dwyer (@sydneyleroux) on

Činjenica da je trudna i da unatoč tome trenira nije sjela nekim njezinim pratiteljima na društvenim mrežama, a ona im je odgovorila: "Radim samo one stvari koje nemaju kontakta. Radim s loptom i to je to."

trudnica trudnoća vježbanje Možda te zanima... Smiju li trudnice vježbati u teretani? Trudnoća

"Trudnica može vježbati tijekom cijele trudnoće ako je njezino i djetetovo zdravstveno stanje zadovoljavajuće", kaže fizioteraputkinja dr. sc. Snježana Schuster. Ono što je važno je kontrolirati puls. "Puls trudnice u mirovanju je najčešće oko 90 u minuti dok u vrijeme vježbe može biti i do 140 što je gornja granica dozvoljenog. Tijekom vježbanja trudnica mora  kontrolirati puls i pratiti njegovo povećanje te o tome obavijestiti zdravstvenog stručnjaka. U stojećem položaju venski pritisak se poveća u donjim ekstremitetima zbog pojačanog pritiska maternice na preponske vene", objasnila je Schuster u članku: Detaljni vodič kroz vježbanje u trudnoći.

Inače, Sydney i njezin suprug Dom već imaju sina, a prošle su godine izgubili dijete zbog komplikacija u trudnoći. Sydney bi trebala roditi početkom srpnja, a nakon toga će nastaviti s nogometnom karijerom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.