Trudnoća Trudnica 17. ožujka 2014.

Pet vježbi za fit tijelo u trudnoći

Ana Kuhanec
Foto: Screenshot
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uz naš videoprilog naučite pet vježbi kojima ćete istegnuti i učvrstiti sve grupe mišića te otpustiti napetost. One su dio AM metode vježbanja za trudnice koju je osmislila mag. kineziologije Ana Kuhanec, a cilj joj je na prirodan i senzualan način oblikovati tijelo i olakšati probleme s vratom, kralježnicom, kukovima i leđima

 

Vlasnica Ana's Sensual Fitness studija, mag. kineziologije Ana Kuhanec, AM metodu vježbanja za trudnice kreirala je dok je i sama bila trudna. Cilj svih vježbi je na prirodan i senzualan način oblikovati lijepo i ženstveno tijelo te u svakom treningu pronaći emotivno zadovoljstvo, koje je izuzetno bitno za trudnice.

"Prirodnim terapeutskim pokretima održavate formu pri svim promjenama tijela tijekom trudnoće, a pokreti ciljano djeluju na kritične zone - vrat, kralježnicu, kukove, leđa - koje najviše trpe tijekom devet mjeseci trudnoće. Osnovni rekvizit je baletna prečka koja osigurava  stabilnost i ravnotežu prilikom vježbanja. Posebno strukturiranim pokretima AM metode uz baletnu prečku ispravlja se nepravilno držanje tijela te se poboljšava tonus u osnovnim mišićima odgovornima za neutralnu posturu tijela," kaže Ana Kuhanec, čiju AM metodu preporučuje i doc.dr sci. Milan Kos, poznati zagrebački ginekolog.

Uz naš videoprilog možete naučiti pet vježbi kojima ćete istegnuti i učvrstiti sve grupe mišića te otpustiti napetost. Umjesto za baletnu prečku, radi održavanja ravnoteže možete se primiti za stolicu. Ove vježbe možete izvoditi do kraja trudnoće, odnosno dok god se ugodno osjećate.

Pročitajte više u specijalu 'Moje tijelo u trudnoći'!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.