Trudnoća Trudnica 21. studenoga 2018.

Trudna glumica u bolnici zbog jakih mučnina: 'Tko kaže da je drugo tromjesečje lakše?'

Foto: Instagram/amyschumer
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Svatko tko kaže da je u drugom tromjesečju bolje, ne govori cijelu istinu', napisala je ova komičarka i glumica

Komičarka i glumica Amy Schumer, koja je nedavno otkrila da očekuje prvo dijete sa suprugom Chrisom Fischerom, objavila ja na Instagramu da pati od trudničke hiperemeze. Stanje koje je Kate Middleton imala u sve tri trudnoće, a obilježeno je jakom mučninom, povraćanjem, gubitkom težine i dehidracijom tijekom trudnoće.

"Ja sam u bolnici. Dobro sam. Beba je u redu, ali svatko tko kaže da je drugo tromjesečje bolje, ne govori cijelu istinu. U ovom tromjesečju još mi je lošije. Imam trudničku hiperemezu i grozno je. Vrlo sam sretna zbog trudnoće, ali ovo je sranje", kaže glumica na svom Instagramu."Šaljem toliko ljubavi liječnicima i medicinskim sestrama koji se brinu o meni i Tati. Oni su tako cool", dodala je.

Kate Middleton Možda te zanima... Trudnička hiperemeza - stanje zbog kojeg je Kate u bolnici Trudnoća

Tati je pas od slavne glumice, koji se vjerojatno sklupčao oko njezinih nogu na fotografiji. 37-godišnja komičarka nedavno je podijelila slatki video zapis s ultrazvuka. "Stalno se kreće! O Bože moj, Bože moj, vidi koliko ima energije - zato svaki dan povraćam", kaže Amy u video isječku. 

mučnina mučnine trudnoća trudnica Možda te zanima... Mogu li jutarnje mučnine naštetiti bebi? Trudnoća

Dehidracija, disbalans elektrolita i gubitak težine

Kao što nam je prije objasnila ginekologinja Petra Podobnik Brlečić ponekad ovo stanje zahtjeva liječenje u bolnici. "Mučnina i povraćanje koje dovodi do dehidracije, disbalansa elektrolita, ketoze te gubitka težine u ranoj trudnoći se naziva Hyperemesis gravidarum i zahtjeva hospitalizaciju i ozbiljnije liječenje nadoknadom tekućina, elektrolita i nutrijenata", rekla je ginekologinja. 

Objasnila je i da naziv "jutarnje mučnine" nije primjeren jer traju cijelu dan. "Jedan od najčešćih simptoma trudnoće su pojava mučnina. 'Jutarnje mučnine' zapravo sasvim pogrešno opisuju to stanje jer one možda jesu jače ujutro, ali na žalost, u većini slučajeva traju cijeli dan. Mučnina u lakšem obliku zahvaća 50-90% trudnica te započinju već u 4. tjednu trudnoće, s vrhuncem oko 9. tjedna i najčešće traju prvih 12-14 tjedana trudnoće, a rijetko do 20. tjedna ili tijekom cijele trudnoće. Neugodne su, mogu biti popraćene i povraćanjem, ali uglavnom ne štete vama niti vašem plodu. Smatra se da nastaju zbog povišenih hormona trudnoće te hormona štitnjače te zbog psiholoških i još dosad neobjašnjivih razloga", dalje je objasnila.

Možda te zanima... Trudnička hiperemeza: simptomi i liječenje Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.