Trudnoća Trudnica 18. siječnja 2021.

Lijepe vijesti: I bolnica Sv. Duh odobrila pratnju na porodu

Foto: Guliver/Shutterstock ; Tata na porodu
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Popuštanjem epidemioloških mjera u RH, konačno dolaze i lijepe vijesti. Pratnja na porodu, koja je zbog Covida postala zabranjena, ponovno postaje moguća. Na veliku sreću brojnih obitelji, hrvatska rodilišta je vraćaju u praksu, a najnovija bolnica koja odobrava pratnju je KBC Sveti Duh!

Zabrana pratnje na porodu koja je donesena u sklopu mjera sprječavanja širenja koronavirusa, postupno se ukida u brojnim hrvatskim bolnicama. Sa popuštanjem zaraze sve više hrvatskih državnih bolnica ponovno dopušta pratnje supruga, partnera ili druge bliske osobe ženi pri porodu.

Posljednja u nizu je bolnica Sveti Duh, koja od 18. siječnja otvara vrata porađaone za pratnju na porodu, izvijestila je udruga RODA u svom Facebooku postu:

"Od danas, 18.1.2021., rodilište KB Sveti Duh otvoreno je za pratnju na porodu (partnera ili supruga). Prema našim informacijama, u Hrvatskoj su za pratnju na porodu u ovom trenutku otvoreni KB Sveti Duh, KBC Rijeka, OŽB Čakovec, OŽB Vinkovci i OŽB Pakrac."

 

Od danas, 18.1.2021., rodilište KB Sveti Duh otvoreno je za pratnju na porodu (partnera ili supruga). Prema našim...

Objavljuje RODA - Roditelji u akcijiPonedjeljak, 18. siječnja 2021.

 

Podsjetimo, zabrana pratnje na porodu koja je donesena u sklopu mjera sprječavanja širenja koronavirusa izazvala je burne reakcije javnosti, a posebno trudnica diljem Hrvatske. Zbog toga je nedavno udruga Roda na Facebooku pokrenula inicijativu #KoronaTate u kojem žele naglasiti da prisustvo pratnje, najčešće očeva djece, na porodu nije luksuz.

"Pratnja na porodu nije hir i luksuz, ona je potrebna ženi koja rađa. Pratnju je moguće organizirati tako da se poštuju epidemiološke mjere i smanji rizik prijenosa virusa na osoblje i druge pacijente na najmanju moguću razinu, kao što se to radi u drugim europskim zemljama", navodi udruga RODA - Roditelji u akciji na svojoj Facebook stranici.

Možda te zanima... Tate žele na porod: Pratnja nije hir i luksuz, već potreba Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.