Trudnoća Trudnica 27. siječnja 2018.

5 rečenica koje nikad nemojte reći trudnici

trudnice, prijateljice
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama tri kćeri opisala je što su za nju bila najgora pitanja koja su joj postavljali u vrijeme kada je bila trudna

Judith Natelli McLaughlin je bila trudna tri puta i na svijet je donijela tri djevojčice koje su sada već tinejdžerice. Ona zna apsolutno sve o trudnoći, pa i to što žene nikada ne smijete pitati dok su u “drugom stanju”.

Ona je za Huffington Post opisala što su za nju bila najgora pitanja i koja joj je netko drugi upućivao u vrijeme kada je bila trudna. To su ujedno pitanja za koja vam preporučuje da ih nikada ne postavite nekoj ženi.

1. Gospođo, možete li sići s vlakića?

Ovo je netipično pitanje koje se postavlja trudnicama, odnosno pitanje koje je postavljeno upravo McLaughlin. Ona je bila trudna s drugim djetetom i odvela je prvu kćerkicu u zabavni park. Kako su kćerkici bile tek tri godine, mama je htjela s njom na vlakić kako je ne bi pustila samu. Međutim, čovjek koji je radio na pokretanju vlakića je nekoliko puta pokušao pokrenuti ga, a onda je prišao Judith i zamolio je da siđe kako bi se vlakić pokrenuo. Ona se u tom trenu osjećala golemom kao kit i jednostavno prevelikom da ju čak ni vlakić ne može povući.

Možda te zanima... Trudnički kilogrami: trebate li u trudnoći jesti za dvoje? Roditelji

2. Gdje kupujete dovoljno veliku odjeću u koju možete stati?

Ovog puta bila sam trudna sa svojom prvom kćerkom, piše McLaughlin. “Možete li zamisliti da me to pitala stvarna, živa osoba”, kaže McLaughlin. Dalje opisuje kako se u tom trenutku nalazila pred samoposlužnim aparatom iz kojeg je uzimala čokoladicu. “Ne sjećam se što sam joj odgovorila, ako uopće i jesam. Poznavajući sebe, vjerojatno sam se hihotala, izbjegavajući bilo kakav odgovor. Dakle, odgovora se ne sjećam, ali njezino pitanje nikad neću zaboraviti”, napisala je McLaughlin.

3. Moglo bi se sa sigurnošću reći da nosite djevojčicu, jer vam je nos jako širok

Da, rekli su mi to. Svi ste vjerojatno čuli za priču da se žene proljepšaju kada nose dječake, a da im se, eto, i nos proširi kada nose djevojčicu. Pitali su me to, a onda sam ostatak trudnoće buljila u svoj nos u ogledalu pitajući se hoće li to zaista odrediti spol moga djeteta”, napisala je McLaughlin.

Saznajte spol vaše bebe pomoću kineskog kalendara

4. Koliko sada imate kilograma?

Ukoliko smatrate nepristojnim postavljati ovo pitanje nekome tko nije trudan, zašto onda mislite da je pristojno pitati nekoga tko jest? Ne postoji razlika u tom pogledu između trudne žene i ona koja to nije, zato ne postavljajte ovo pitanje.

Kim Kardashian Možda te zanima... Je li dobiti 23 kilograma u trudnoći zaista tako strašno? Trudnoća

5. Smijem li dodirnuti tvoj trbuh?

Odgovor je isti kao i na prethodno pitanje. Ako to ne pitate nekoga tko nije trudan, onda nemojte ni kada nosi bebu. To je i dalje krajnje privatna i intimna stvar, bez obzira na to što vam trudnice možda izgledaju simpatične i volite djecu. Radije držite ruke k sebi.

Trudnice otkrivaju što im sve ide na živce

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.