Trudnoća 23. srpnja 2024.

'Ovo su najbolji parovi imena za blizance koje smo čuli!' Na Redditu podijelili zanimljive i primjenjive kombinacije

Foto: Pexels
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Imena. Ta imena i smišljanje imena za djecu je uvijek pothvat, pa je teško smisliti jedno, pa onda kasnije drugo… A tek dva odjednom! Evo nekih zanimljivih parova imena za blizance.

Stižu blizanci i svega je – previše. I za jedno dijete imaš dovoljno tog za pripremiti – kao prvo sebe i partnera, pa tek onda sve drugo – a kamoli još za dvoje. Za dvoje čak ne možeš ni naslijediti od bilo koga, jer trebaju ti ipak specifične stvari za blizance. A tek imena

Možda te zanima... "Sestra blizanka i ja imamo potpuno različita imena i zato smo zadržale svoju individualnost" Školarci

Niti jedno nije baš lako smisliti, a kamoli dva. Čak i kad smisliš dva imena, uvijek te kopka slažu li se zajedno, funkcioniraju li u svakoj situaciji zajedno, a što je s onim kad se oba skrate u nadimke? Mogu li se oba skratiti u nadimke? Jesu li dovoljno slična i dovoljno različita? Kako će izgledati kad su djeca, kako kad budu odrasli…

Da, kad daješ imena blizancima, imaš dvostruki pritisak da smisliš prava imena i svaka pomoć dobro dođe. Nedavno se tako na Redditu pojavila tema upravo o imenima za blizance. Jedna je korisnica poželjela znati koji su najbolji parovi imena za blizance koje su ljudi čuli, a da su im ta imena ostala u dobrom sjećanju.

Odgovora je bilo raznih i možda se ne mogu sva primijeniti na našim područjima (iako, to više gotovo da i nema veze, pa se na to ni ne pazi previše), ali ideje prema kojima su nastala ta imena mogu dati inspiraciju mnogima!

Evo nekih komentara i – ideja.

„Oduvijek mi se sviđala ideja o imenima blizanaca koja se na neki način slažu, a ipak mi je jako teško smisliti dva imena za koja mi se čini da je baš tako. Iako se na to u ovoj grupi gleda s prijezirom, svejedno ću to učiniti jer mi se sviđa ideja o temi,“ napisala je osoba koja je postavila pitanje. „Pa, koja su tvoja omiljena blizanačka imena?“

Komentatori su čak dobro prihvatili temu i imena koja su se pojavila su vrlo zanimljiva, a neka bi mogla dati ideju onima koje uskoro čeka ta odluka.

„Iskreno govoreći, meni je teško nadmašiti kombinaciju iz Rugrats (američka animirana serija, op.a.) - Phillip i Lillian (Phil i Lil),“ napisao je jedan korisnik s nekoliko drugih slažući se da postoji nešto zabavno u rimovanju imena blizanaca. Pa, slažemo se, fora je kad se rimuju, posebno ovako u nadimcima, a ne na prvu.

„Zapravo poznajem blizanace s nadimcima koji se rimuju! Victoria & Nicole, a nadimci su im 'Vic & Nic'“, napisao je drugi korisnik.

Rimovanje ili ne?

Ipak, nije svima rima u imenima zabavna! Neki su smatrali da je to pretjerano i pomalo otrcano.

„Nemojte ih tjerati da im se imena rimuju. Djeca to mrze. Oni nisu otmjene pudlice. Oni su ljudi“, napisao je jedan od protivnika rimovanja.

Jedna korisnica napisala je da poznaje blizance čija se imena ne rimuju, ali imaju jednu zanimljivu poveznicu.

„Alice i Celia, jer su anagrami! Zvuče potpuno drugačije, ali imaju ne tako očitu implicitnu vezu“, napisala je.

A druga je komentatorica imala još jednu ovakvu varijantu, potpuno primjenjivu u našem jeziku: „Mama mi je rekla da bi ih, da je ikad imala blizance, nazvala Noel i Leon. Ne volim ta dva imena ovako zajedno, ali mi se jako sviđaju odvojeno, tako da iskreno prolaze kod mene.“

Pala nam je na pamet upravo takva varijanta za muško-ženski par blizanaca – Nela i Alen!

„Kad sam bila djevojčica, planirala sam imati blizanke i nazvati ih Dawn & Eve,“ rekla je druga korisnica, a ako ne shvatiš na prvu, radi se o tom da je Dawn – Zora, a Eve – večer. Fora! Zora je divno ime, samo ne možemo smisliti neku večernju varijantu…

„Moja mama radi u osiguranju, pa sam je pitala, budući da viđa puno jedinstvenih imena. No, blizanci kojih se sjeća su Gwenivere i Lancelot... totalna pobjeda! A mlađi brat je bio Merlin“, podijelila je jedna.

„Aubrey i Zoe - one su od A do Z,“ dala je zanimljivu ideju još jedna korisnica. Hm, kod nas bi to moglo biti – Ana i Žana. A čak se i rimuje! Ili Antea i Žana. Ili možda u muškoj varijanti – Ante i Žarko.

Javila se i jedna osoba koja je dio blizanačkog dua, pa je iz vlastitog kuta dala mišljenje o „slatkim“ parovima imena za blizance: „Kao jednojajčana blizanka, mogu vam reći da je dovoljno teško postići da vas se tretira kao pojedinačnu osobu kad imate blizanca, a kamoli još kad ste polovica dua koji dijeli slatka imena koja se podudaraju. Zahvalna sam da nas moji roditelji nisu opteretili slatkim imenima koja se podudaraju.“

Ionako su roditelji tu da odluče, a puno tog ovisi upravo o njihovim sklonostima i željama, kao i ukusima. No, ideja više uvijek dobro dođe!

Možda te zanima... "Roditelji sve češće biraju imena za djecu tako da zvuče 'cool' na društvenim medijima" Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci