Trudnoća Beba u trbuhu 03. lipnja 2023.

10 prekrasnih dječjih imena koja imaju latinske korijene

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pronašli smo klasična i popularna imena koja imaju latinski korijen, ali i zanimljiva značenja

1. Adriana 

Samo izgovori ovo prekasno ime i shvatit ćeš kako lijepo zvuči. Ženska varijanta latinskog imena Adrian što znači onaj koji dolazi iz mjesta Adrije. Ako voliš slatke nadimke, iz ovog imena sigurno ih možeš izvući.

2. Klaudija 

Također ime koje ima latinski korijen. Dolazi iz riječi "claudius" što je bilo često obiteljsko ime mnogih rimskih obitelji, ali i od riječi "claudus" što znači hroma, šepava, nepotpuna.

Možda te zanima... 3 razloga za i protiv objave imena bebe prije rođenja Trudnoća

3. Stela

Dolazi od riječi "stella" što znači "zvijezda". Lijepo ime za vašu malu zvijezdu.

4. Lucija 

Slatka Lucija. Od latinske riječi "lux" što znači "svjetlo, sjaj". Divno ime za djevojčicu koje će zauvijek trajati.

Možda te zanima... 40 divnih imena za bebe inspiriranih Francuskom Trudnoća

5. Valerija

Porijeklo ovog imena dolazi od latinske riječi "valerianus" i znači "ona koja je jaka, snažna, zdrava". Divno ime za tvoju snažnu kćer.

6. Olivia

Ime koje je nastalo od latinske riječi "olivarius, oliverus" što znači "maslina". Ovo stablo simbol je nade pa se može reći da ime znači "ona koja nosi nadu".

Možda te zanima... 10 dječjih imena koja nose duh blagdana i njihova značenja Trudnoća

7. Dominik

Nastalo od latinske riječi "dominus", a njezino značenje je "gospodar, gospodin". Rašireno je u mnogim zemljama svijeta. Poznato je i po španjolskom svećeniku iz 13. stoljeća, Sveti Dominik, koji je utemeljio katolički red dominikance. 

8. Vera

Iako ime u slavenskim jezicima znači 'vjera', prema nekim tumačenjima dolazi od latinske riječi "veritas" što znači "istina". Lijepo ime za tvoju djevojčicu.

Možda te zanima... 10 prekrasnih tradicionalnih imena koja zaslužuju staru slavu Trudnoća

9. Emilio

Nova verzija starog latinskog imena Aemilianus, a dolazi od latinske riječi "suparnik" što imenu svakako daje određenu muževnost. Vrlo popularno ime u Italiji i Španjolskoj.

10. Lara

Dolazi od latinskih riječi "lar, laris", a to je bio naziv za rimske kućne bogove koji su bili zaštitnici kuće. Zato se može reći da ovo ime ima značenje "zaštitnica".

Možda te zanima... 10 biblijskih imena koja ti mogu biti insipiracija za bebu, a imaju divno značenje Trudnoća
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar vividi
    vividi

    Bez veze.  Ime Diana,  koje je ujedno i ime rimske božice, su zaboravili.  I  nisam baš sigurna da je Vera ime izvedeno iz latinskog, prije će biti srpsko. Vera ili Vjera.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.