Trudnoća Beba u trbuhu 13. listopada 2017.

O čemu bebe u trbuhu razmišljaju?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bebe u trbuhu imaju emocionalne i intuitivne sposobnosti da osjete ljubav svojih roditelja, a suvremeni prenatalni psiholozi tvrde da beba već prije rođenja oblikuje stavove o životu, jer ono što majka misli i osjeća utječe na stanje djeteta

Dr. Carista Luminare-Rosen, autorica knjige 'Roditeljstvo počinje prije začeća' (Parenting Begins Before Conception), spominje istraživanja koja su pokazala da bebe u trbuhu imaju emocionalne i intuitivne sposobnosti da osjete ljubav svojih roditelja. 

"Bebe  mogu vidjeti, čuti, kušati, osjećati, pamtiti i razmišljati prije rođenja," kaže ova doktorica koja ima holistički pristup začeću, prenatalnom zdravlju, pripremi za porod i ranom roditeljstvu. Ona također navodi istraživanja koja su pokazala da bebe nakon rođenja mogu prepoznati glazbu koju su slušale dok su bile u trbuhu.

Možda te zanima... 6 neobičnih stvari koje radi beba u trbuhu Trudnoća

Prema jednom novijem istraživanju, bebe ne samo da reagiraju na glas svoje majke, nego već u trbuhu počinju učiti i jezik! Dr. Patricia K. Kuhl, autorica studije koja je pokazala da novorođenčad već nekoliko sati nakon rođenja razlikuje svoj materinji od nekog stranog jezika, ističe: "Najvažnija poruka za mlade mame je da njihove bebe slušaju, uče i pamte tijekom zadnjih stadija trudnoće. Njihovi mozgovi ne čekaju rođenje da bi počeli upijati informacije".

trudnoća trudnica Možda te zanima... Bebe u trbuhu već pamte zvukove, ali i jezik Trudnoća

U skladu s tim, suvremeni prenatalni psiholozi tvrde da beba već prije rođenja oblikuje stavove o životu, jer ono što majka misli i osjeća utječe na stanje djeteta. Čak i dalje od toga, pokazalo se da na bebin razvoj utječe i emocionalno stanje oca.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.