Trudnoća Beba u trbuhu 16. rujna 2023.

Jesi li znala da beba u trbuhu najviše voli slatke okuse?

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Istraživanja pokazuju da fetus češće guta slatko, a broj gutanja će se smanjiti uz gorak i kiseo okus

Na rođenju beba ima vrlo razvijena skoro sva osjetila. Saznajte kako teče razvoj osjetila okusa dok je beba još u vašem trbuhu.

Još u trbuhu beba ima razvijeno osjetilo okusa, a najviše joj se sviđa sladak okus. Stručnjaci vjeruju da se oko 14. tjedna trudnoće javlja osjetilo okusa. Istraživanja pokazuju da fetus češće guta slatko, a broj gutanja će se smanjiti uz gorak i kiseo okus.

Novorođenče ima snažno razvijeno osjetilo okusa i odmah jasno pokazuje koje okuse više voli.

Beba u trbuhu osjeća okuse hrane

U trudnoći se često pojavi neopisiva žudnja za određenom hranom. Znači li to da će beba obožavati slano ako je mama tijekom trudnoće luda za prženim krumpirićima? Hranjive tvari iz hrane kroz amnionsku tekućinu dolaze do fetusa koji oko 20. tjedna počinje osjećati okuse, ali i mirise poput dima cigareta.

A jedno istraživanje otkrilo je da bebe mama koje su jele mrkvu u trudnoći, vole mrkvu više od beba čije mame nisu jele puno povrća. 

Možda te zanima... 6 neobičnih stvari koje radi beba u trbuhu Trudnoća

Zašto je dobro jesti čokoladu u trudnoći?

Samo malo čokolade svakodnevno u trudnoći doprinosi zdravlju krvožilnog sustava fetusa, tvrdi novo istraživanje. A komadić čokolade dnevno može smanjiti rizik za nastanak preeklampsije, potencijalno smrtonosnog stanja kod kojeg se kod trudnica s normalnim krvnim tlakom naglo pojavi opasan visoki krvni tlak

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.