Trudnoća Beba u trbuhu 24. travnja 2023.

4D snimka pokazuje kako beba u trbuhu jede, plače i kiše

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pogledaj 4D ultrazvuk koji je posebno zanimljiv jer uz pomoć tehnologije možeš vidjeti bebinu svakodnevicu u trbuhu

Kako beba u trbuhu raste, tako i njezin život postaje sve zanimljiviji, a uz pomoć tehnologije sve to možemo pratiti. U ovom videu beba jede, kiše i plače te radi vrlo slatke izraze lica.

Što sve beba radi u trbuhu?

Znanstvenici su otkrili što sve fetus može raditi tijekom trudnoće, a neke stvari će vas zasigurno iznenaditi. Beba počinje štucati već krajem prvog ili početkom drugog tromjesečja. Ponekad to mame osjete samo privremeno, a nekad su to serije ritmičnih pokreta. Također, uz pomoć 4D ultrazvuka otkrili su da se bebe do 24. tjedna mogu nasmijati. Do 36. tjedna nerođene bebe mogu napraviti i druge izraze lica, poput spuštanja obrva, naboranog nosa ili rastegnutih usana. Uz to bebe bebe u maternici često zijevaju, ali i sišu prst.

Čak ni plakanje nije strano bebama u trbuhu. Jedno istraživanje je pokazalo da buka niske zvučne frekvencije usmjerena prema majčinom trbuhu kod fetusa u trećem tromjesečju izaziva ponašanje koje izgleda kao plakanje. Beba tada otvara usta, nepravilno diše, a znanstvenici su čak primijetili i drhtanje usne.

uzv Možda te zanima... Snimka ultrazvuka: Nećete vjerovati što je napravila ova beba u trbuhu! Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.