Trudnoća Beba u trbuhu 26. kolovoza 2016.

Čudesno: Bebe u trbuhu pjevaju uz Mozarta!

ultrazvuk beba
Foto: Screenshot Youtube
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Već od 16. tjedna trudnoće bebe u trbuhu čuju i reagiraju na glazbu. Znanstvenici su ih sada snimili ultrazvukom kako otvaraju i zatvaraju usta, radeći pokrete jezikom, kao da i same pjevaju

 

Zna se da novorođenčad više voli melodiju koju je majka pjevala kad je bila trudna nego neke nove melodije koje pjeva kasnije. Sad postoji dokaz da bebe u trbuhu čuju i reagiraju na glazbu već od 16. tjedna trudnoće!

Znanstvenici sa Instituta Marques u Barceloni proveli su istraživanje na 106 trudnica između 14. i 39. tjedna trudnoće. Puštali su glazbu bebama preko slušalica naslonjenih na trbuh ili preko vaginalne sonde i promatrali fetuse 3D i 4D ultrazvukom. Otkrili su da već od 16. tjedna bebe otvaraju i zatvaraju usta, radeći pokrete jezikom dok su slušale pjesme. U višim stupnjevima trudnoće, više su reagirale. Više od 86 posto promatranih beba radile su pokrete ustima, a više od 46 posto reagiralo je pokretima jezikom. 

Prijašnje istraživanje Sveučilišta u Helsinkiju već je dokazalo da bebe nakon rođenja prepoznaju pjesmice koje su slušale u maternici, ali tek sad se sa sigurnošću može reći da reagiraju na muziku od ranog stupnja trudnoće

Glazbeni ukus formira se prije rođenja

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.