Trudnoća Beba u trbuhu 14. veljače 2017.

Nevjerojatne snimke bebe u trbuhu kakve još niste vidjeli!

trudnica, ultrazvuk
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sjećate li se ranih ultrazvuka kada ste gledali svoje dijete i stvarno željeli znati u što točno gledate? Je li to ruka? Noga? Dolaskom nove tehnologije pomoću uređaja koji stvaraju sliku magnetskom rezonancom, trudnice će moći puno jasnije vidjeti svoju bebu

U razvoju je nova tehnologija koja će omogućiti trudnicama da mnogo jasnije vide svoje bebe. Radi se o "magiji" uređaja koji stvaraju sliku pomoću magnetske rezonancije (MRI), umjesto ultrazvuka.

Skupina iz Londona koja se zove iFIND, izradila je prve MRI slike pomoću anonimne mame, a rezultati su poprilično nevjerojatni! Ova tehnologija koristi algoritme, magnetska polja i radio valove za stvaranje slike super visoke kvalitete. U ovom slučaju, slike su uzete u 20. tjednu trudnoće. U videu možete vidjeti kako se dijete kreće posvuda, kako drži pupčanu vrpcu i malene otkucaje srca. Dr. David Lloyd, iz projekta iFIND, objasnio je: "Srce bebe...sa svim svojim sitnim ventilima, dugačko je samo oko 15 mm. Manje od veličine novčića"  Prilično čudesno, zar ne?

Dr. Lloyd je također objasnio kako se ultrazvuk razlikuje od onoga što se koristi s uređajima za magnetsku rezonancu: "MRI koristi vrlo visoke frekvencije zvučnih valova koji se reflektiraju natrag, iz strukture unutar tijela, kako bi proizveli sliku. Ultrazvuk bi trebao biti u mogućnosti vidjeti kroz tijelo do dijelova bebe, a to nije uvijek lako." Dodao je: "MRI, koji koristi jako magnetsko polje i radiovalove za izradu slika, nije toliko ograničen. Pomoću njega možemo vidjeti strukturu unutar tijela, bez obzira na kosti, mišiće ili masti koji se nađu na putu. A u nekim slučajevima, to nam daje detaljnije slike nego ultrazvuk."

Također je naglasio ono najvažnije, a to je da je MRI potpuno siguran tijekom trudnoće. Koja je vaša reakcija na ove izvanredne slike? Pišite nam u komentarima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.