Školarci 21. svibnja 2024.

Tamara Ecclestone objavila fotke kćeri, a pratitelji je napali: 'Što je s tobom?! Ona je dijete!'

Foto: PLAA / WENN / PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tamara Ecclestone nasljednica je Formule 1, a njezini pratitelji ovaj su put iskoristili priliku da je posrame zbog izgleda njene kćeri na fotografijama koje je objavila na svom Instagram profilu.

Kad je prije dva dana objavila fotografije svoje kćeri s njenom prijateljicom, Tamara Ecclestone nije, vjerojatno, očekivala da će mnogi zbog tih fotografija kritizirati njezino majčinstvo. Odnosno kako to engleski jezik sažme – da će ju „mom shameati“ – osuđivati njezine poteze kao mame i posramiti je zbog tog. 

Možda te zanima... Harper Beckham luda je za šminkom i prava profesionalka, ali – samo kod kuće Školarci

Tamara je objavila slike 10-godišnje kćeri Fifi s njezinom prijateljicom koju nije vidjela neko vrijeme. Ne, nisu je prozvali zbog tog što objavljuje tuđe dijete, nego zbog činjenice da je njezina Fifi odjevena i dotjerana kao „mala odrasla osoba“. Odnosno obje prijateljice su tako odjevene. I ne samo da su odjevene, nego je tu i cijeli „komplet“: frizura, šminka, a neki su čak nagađali da su tu i umjetni nokti.

Djevojčice očekuje neko zabavno i fensi mjesto, to je sigurno, jer su se fotografirale ispred ružičaste limuzine koja ih čeka odvesti na odredište. Fifi na sebi nosi plisiranu mini suknju, majicu s printom i cipele, mokasinke, koje izgledaju kao da imaju potpetice. Prijateljica ima dugu, crnu suknju i šljokičastu majicu bez ramena, vezanu oko vrata. Obje su našminkane i imaju nakit. 
Iako je Tamara s ponosom objavila fotografije, mnogi su je zatrpali osuđujućim komentarima – zbog količine šminke koju Fifi ima na licu, ali i njezine odjeće koja je primjerenija odrasloj osobi. 

„Zašto im dopuštate da se našminkaju i izgledaju kao male odrasle osobe??“ glasio je jedan od prvih komentara, a još su mnogi išli u istom smjeru: „Tako su mlade i male i toliko našminkane da obje izgledaju kao odrasli 'mali ljudi'!"

I drugi su išli u istom smjeru: 

„Što je s tobom!?“
„Tu odjeću i šminku mogu nositi do kraja života, ali nikada više neće biti djeca.“
„Molim vas neka ostanu kao djeca – premlade su.“
„Čini mi se jako čudnim poticati/dopuštati/svojoj desetogodišnjoj kćeri da se šminka kao 15-godišnjakinja.“
„Zaboga, ona je još u osnovnoj školi.“
„Imaju GODINE pred sobom za posjete Sephori... zašto početi sada??“

Ovaj se komentar odnosio na cijelu generaciju djevojčica koje od vrlo rane dobi, već od 10-ak godina, posjećuju drogerije, posebno Sephoru, te si kupuju raznu kozmetiku koja nije namijenjena djeci. Taj je „pokret“ nazvan Sephora girls ili Sephora kids. 

No, bilo je ipak i onih koji su stali u obranu Tamare i Fifi, inzistirajući na stavu da se djevojčice samo zabavljaju šminkajući se.
„To je za njih poslastica! Pustite ih“, napisala je jedna pratiteljica, a druga je dodala: „Sve male djevojčice žele izgledati odrasle, malo šminke, samo zabava za njih, izgledaju divno.“

Neki su zastupali stav da se ne radi ni o čem lošem, budući da to nije nešto što se stalno događa, nego za određene prilike. 
„To je lijepa slika dviju mladih djevojaka koje uživaju u životu i zabavljaju se.“

Tamara je kasnije ugasila komentare na ovoj objavi. 

Ipak, čini se da to nije baš povremeno, te da ovakav outfit djevojčica često nosi. Naime, prije tjedan dana Fifi je s istom djevojčicom, prijateljicom, posjetila pop-up galeriju pjevačice Olivie Rodrigo, a za tu su priliku bile slično odjevene. 

No, tada je Fifi imala na nogama cipele s izrazito visokom potpeticom. I ne znamo što reći. Nećemo je mom-shameati, ali da se slažemo s tim - ne možemo reći. 

"Zašto seksualizirate djecu?! Budite odgovorni!" glasio je najlajkaniji komentar. 

Možda te zanima... Psihologinja komentira: Trend "Sephora djevojčica" bio je neizbježan, a evo zašto se tako "zločesto" ponašaju Roditelji

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.