Školarci Zdravlje osnovnoškolca 15. svibnja 2019.

Varaždinski kozmetički salon odbio gelirati nokte krizmanicama

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Da ne planiraju gelirati nokte djevojčicama ispod 16 godina, odlučili su nakon što su im u salon došle buduće krizmanice sa željom da im produže nokte

Jedan varaždinski salon odbio je krizmanicima gelirati nokte, što je izazvalo velik broj reakcija na društvenim mrežama ovih dana. 

Salončić svim krizmanicama želi sretnu svetu Krizmu. No, djeca neka ostanu djeca. Uslugu geliranja noktiju vršimo osobama s napunjenih 16 godina. Zahvaljujemo na razumijevanju, napisali su na stranicama Salončića, varaždinskog salona za uređenje noktiju

"Svatko ima pravo izbora, a isto tako ga imamo i mi. To što smo pružatelji usluga ne znači da smo nešto obavezni napraviti. Moramo se držati struke. Ako znamo kakva je struktura prirodnog nokta i da ta ploča nokta nije keratinizirana kako bi trebala biti, onda znamo da se takva usluga ne može vršiti. Takva nokatna ploča još nema omjer za dužinu koju malena klijentica želi. Ako joj geliramo nokte znači da svjesno i namjerno idemo protiv struke te stavljamo na nokte nešto što znamo da nije medicinski ispravno", objasnila je Petrović za 24sata.

Možda te zanima... Šminka za petogodišnjakinju? Poznatu mamu opet kritiziraju Vrtić

 

Dodaje kako se na geliranje noktiju odlazi svaki mjesec i da djeca u to vrijeme mogu uništiti i počupati nokte. Da ne planiraju gelirati nokte djevojčicama ispod 16 godina, odlučili su nakon što su im u salon došle buduće krizmanice sa željom da im produže nokte.

Korisnici društvenih mreža ostavili su na njihovoj stranici brojne poruke podrške.

"Svaka čast! Razumno i normalno u današnjem svijetu! Ja se sjećam kad sam ja prije 10 godina išla na krizmu, znam da sam imala petu na cipelama možda visine 3,4 cm i da mi je mama još rekla pa što nije to neprimjereno? O šminki da i ne govorim, nije mi ni palo na pamet, a gel pff još za njega ni čula nisam. Jednostavno, danas djeca prebrzo odrastaju, nažalost, ali ne možemo mi protiv toga jer sve je to oko nas", samo je jedan je od takvih komentara.

dijete s poklonima Možda te zanima... Za pričest mobitel, za krizmu laptop... Imam bolju ideju! Roditelji

"Vas treba u prosvjetu i odgojno obrazovne ustanove! Ovo je mala kap u moru onoga što je potrebno djeci i roditeljima objasniti. Svaka čast!"

"Bravooo!!!! Slažem se s vama! Samo kad vidim komentare “mlade žene” ili “mlade djevojke” ljudi to su djevojčice. Zašto djeci oduzimamo djetinjstvo??"

društvo tinejdžera sjedi u travi Možda te zanima... Djetinjstvo završava u dobi od 12 godina! Školarci

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.