Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 06. siječnja 2024.

Imaš tvrdoglavo i neposlušno dijete? Ove osobine koristit će mu u budućnosti

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uspjeh buntovne djece u odrasloj dobi mogao biti rezultat njihove sebičnosti i stavljanja vlastitih interesa na prvo mjesto

Roditelji često ne razumiju zašto su njihova djeca nerazumno tvrdoglava, neposlušna i buntovna te misle da je problem u načinu na koji ih odgajaju. Teško je razumjeti razloge osporavanja roditeljskog autoriteta, no mjesta brizi zapravo nema. Prema istraživanju koje je proveo ResearchGate, djeca koja su vrlo tvrdoglava i buntovna, odnosno koja manje slušaju odrasle, imaju više šanse da u budućnosti postanu uspješni ljudi. Istraživanje je pratilo razvoj 3000 djece u dobi od osam do 12 godina, i to u razdoblju od 1968. godine pa sve do danas.

Možda te zanima... Autoritarni odgoj stvara nesigurnu, a popustljivi neodgovornu djecu Vrtić

Znanstvenici su bilježili sve podatke o njima, poput kvocijenta inteligencije, socioekonomskog statusa, obiteljske situacije, dnevnih aktivnosti i školskih ocjena, kao i njihove stavove i ponašanja. Kad su nakon godina istraživanja sumirali sve podatke, znanstvenici su došli do spoznaje da su se tvrdoglavci i buntovnici bolje snašli u današnjem svijetu od djece koja su bila uzorna i poslušna.

Studija je pokazala da djeca koja su obično prkosila autoritetu imaju tendenciju da propituju stvari koje se događaju oko njih i razmišljaju izvan granica. Znanstvenici su utvrdili da im je to buntovništvo davalo neku kreativnu prednost kad su u pitanju bile nove ideje ili pokretanje posla. Oni koji su se smatrali pobunjenicima, neposlušnima i tvrdoglavima u djetinjstvu bili su kasnije postavljeni na važne položaje unutar različitih kompanija te zarađuju više novca od onih koji su imali bolje ocjene i bili discipliniraniji u djetinjstvu.

Prema analiziranim varijablama, znanstvenici su utvrdili da je uspjeh buntovne djece u odrasloj dobi mogao biti rezultat njihove sebičnosti i stavljanja vlastitih interesa na prvo mjesto. Budući da ne poštuju pravila koja im se nameću, postaju stručnjaci prilikom pregovora i traženja bolje plaće te ih tvrdoglavost uvijek tjera da traže najpovoljniju opciju za sebe.

Možda te zanima... Kako disciplinirati tvrdoglavu djecu kod koje kazne ne pale? Školarci
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lucija65

    Hello everyone. my name is LUCIA and I will love to share the testimony with you. a few months ago my man left me for another lady. I love him very much and all I could think about was suicide. I tried several ways, but none succeeded. I decided to read online and read about spells and spells. I tried, I lost a lot of money, but it was the same result. I almost gave up until I met DR ALABA the magic of Caster which convinced me of success and I read people’s comments on his website. I was skeptical when I contacted him because I lost a lot of money. For two weeks, casting spells, my man returned to my house ... Now my man is very obedient and loves me more. I am 2 months pregnant now and I am happy to have him in my life. I would advise you to turn to this powerful spell wizard, who gave me a second chance at happiness and love, I tried a few spells and none of them worked. If anyone can help you return love and guide you in your search for life solutions, it is him. Contact DR ALABI directly at -Email- (dralaba3000@gmail.com), you can write this great man on whatsapp with this: +2349071995123.-----------

  • kogahi

    Singe mom makes $ 89844 / yr in her spare time on computer without selling or buying any thing, just doing some simple online work. I got inspired and start work now within a month i am making $ 125 per hour. For more information visit ....... www.earn75.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.