Školarci 12. travnja 2023.

Kći Jennifer Garner zahvalna je mami jer joj brani društvene mreže

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uvijek volimo kad slavne mame podijele s nama neke svoje roditeljske „bitke“ i kako ih vode, gube i dobivaju. Posebno volimo čuti kako vode ove moderne bitke koje nam je najteže dobiti!

Društveni mediji su uvijek aktualna tema i imamo neprestano osjećaj da se borimo s djecom oko toga. Smiju li, kad smiju, koliko smiju, kako kontrolirati, kako ograničiti… A kad čujemo da je netko uspio u tom da u potpunosti zabrani, jednostavno se divimo. Nećemo ni spominjati kako bismo doživjeli kad čujemo da netko uspješno brani, a dijete je – zahvalno.

E, pa, upravo je to uspjelo glumici Jennifer Garner. I zato joj se još više divimo. Jennifer ima troje djece i niti jedno od njih nema račun na bilo kojoj društvenoj mreži. Ispričala je o tom u intervjuu za Today.com. Njezina je taktika vrlo slična onoj koju je primijenila Pink na svoju kćer Willow, o čemu smo nedavno pisali.

"Samo sam rekla svojoj djeci: 'Pokažite mi članke koji dokazuju da su društveni mediji dobri za tinejdžere i onda možemo razgovarati'", objasnila je Garner. "Ako nađete znanstvene dokaze koji jednaki kao oni koje ja imam, a koji govore da to nije dobro za tinejdžere, a onda to možemo prokomentirati."

Jennifer Garner (50) ima troje djece sa svojim bivšim suprugom Benom Affleckom - kćeri Violet (17) i Seraphinu (13), te sina Samuela (11). Iako se Violet slaže s majčinom odlukom, Jennifer kaže da Seraphina i Samuel nisu baš na istoj valnoj duljini, te da nisu baš oduševljeni takvom odlukom.

"Moja najstarija je zahvalna. No, dug je put pred nama. Imam ih još dvoje, pa samo - kucnimo u drvo. Vidjet ćemo hoću li doista izdržati,” iskreno je priznala Garner.

Postoji niz statistika u vezi tinejdžera i korištenja društvenih medija. Prema Smart Socialu, aplikaciji koja pomaže djeci i roditeljima da iskoriste virtualne prednosti najbolje što mogu, te nudi pregršt besplatnog i kvalitetnog sadržaja za obrazovanje, statistika je u SAD-u ovakva:

  • 57% svih tinejdžera slaže se da ih korištenje društvenih mreža često ometa kada bi trebali raditi zadaću
  • 42% tinejdžera slaže se da su im društveni mediji oduzeli vrijeme koje su mogli provesti s prijateljima osobno
  • 55% žrtava internetskog nasilja u dobi je između 14 i 15 godina
  • 23,7% djevojčica i 21,9% dječaka u dobi od 13 do 17 godina izjavilo je da su bili izloženi internetskom zlostavljanju
Možda te zanima... Jesu li društvene mreže opasne za djecu? Prema stručnjacima ovo je primjerena dob ako želimo izbjeći štetu Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.