Roditelji 23. lipnja 2023.

Dvije samohrane mame dogovorile se da će živjeti zajedno i tako si olakšale život

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Roditeljstvo je zahtjevno. I to je samo blago rečeno. A ne treba uopće pojašnjavati kako je život ludo kaotičan samohranim roditeljima. Ove su dvije mame doskočile tome.

Sve je lakše u dvoje, i to ne treba dodatno argumentirati. No, roditeljstvo je posebna kategorija što se tog tiče. Obavljati sve, baš sve što treba kad je u pitanju dijete, ili još bolje više od jednog djeteta, nije nimalo lako ako nemaš podršku u obliku drugog roditelja. To znaju najbolje svi – samohrani roditelji. Zato nam ideja ove mame, koja je postala viralna, zvuči sasvim suvislo i nimalo ludo.

Možda te zanima... Mama troje djece priznala da ona i suprug ne spavaju u istom krevetu, komentari će te iznenaditi Roditelji

Jedna TikTok mama Amy objavila je video u kojem govori kako je pozvala svoju prijateljicu Eleshu da dođe živjeti s njom i njene dvije kćeri tinejdžerice. Amy je, inače, mama troje djece, ali je njezin najstariji sin odselio, pa su tako njih dvije postale mame – četiri tinejdžerice. O toj su ideji u više navrata razgovarale kroz šalu, ali kad je mama Elesha bila na rubu suza jer joj je dodatno porasla stanarina i nije znala kako će to izvesti, Amy ju je pozvala da dođu živjeti s njima.

Amy radi u smjenama i teško je izlazila na kraj sa svim obvezama vezanima uz djecu, a kuća u kojoj žive ima šest spavaćih soba, pa će svaka djevojka, a i mame, imati svoju sobu. Mame su više puta kad bi se družile spominjale zajednički život, razmišljajući kako bi to izgledalo i koliko bi lakše bilo, ali su znale da bi ih mnogi osudili i smatrali to izrazito čudnim.

@dylandemure We have moved the date forward. Time to clear out the house. #fyp #housingcrisis #bestfriends #coparenting #australia #teenagersarehard #singlemum #community #fypシ ♬ original sound - Dylan D

No, kad su shvatile da ih nije briga za druge i dogovorile da žele probati, sjele su svaka sa svojim kćerima i razgovarale o tom. Inače, djevojke su ionako odrasle zajedno, budući da se Amy i Elesha znaju i druže još od srednje škole.

Nakon što su Elesha i njezine djevojke uselile, žene su odmah primijetile razliku. Sve je bilo lakše, a posebno financijski dio. No, osim financija, mamama se svidjelo to što imaju još nekog (potpuno) odraslog u kući, tko se neće mrštiti na svaki prijedlog.

„Sad napokon imam s kim jesti losos i nekog kom ću se izjadati nakon stresnog dana na poslu,“ rekla je Amy, te istaknula još jednu važnu prednost: „Izmjenjujemo se u pripremanju obroka, a isto tako jedna uvijek može ostati doma dok je druga u teretani ili na piću s prijateljima.“

Već idući dan mama je dala primjer i dokaz zašto su odlučile živjeti zajedno. Elesha ju je nazvala i rekla da su kćeri kod tate i da se nešto dogodilo, da mora otići po njih, a radi ne može dobiti slobodno, pa je počela "paničariti". No, Amy je rekla da će ona otići po djevojke i tako su to puno lakše riješile. 

@dylandemure Exibit A. #bestfriends #coparenting #fyp #singlemum #singlemom #housingcrisis #helpinghand ♬ original sound - Dylan D

Inače, dogovorile su se da svaka od njih bude roditelj i odgaja svoje kćeri, ali sve djevojke moraju slušati obje mame, kao odrasle u kući.

Zvuči zapravo i više nego dobro, zar ne? Naravno, nije sve idila, pa su obje mame svjesne da će nailaziti i na probleme, ali ništa što i u „običnom“ kućanstvu ne bi. Ipak su u kući četiri tinajdžerice…

Možda te zanima... Dokazano je: Nakon razvoda na mame pada puno veći "teret" Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.