Školarci 04. siječnja 2024.

Evo kako je 13-godišnjak pobijedio igricu naše mladosti Tetris – prvi u povijesti!

Foto: YouTube
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Igrica na kojoj su mnogi današnji roditelji „odrasli“, popularni Tetris iz ’80-ih godina, napokon je naišla na nekog tko ju je uspio – pobijediti, a ima 13 godina.

Kad su današnji roditelji odrastali, računalne igrice još uvijek nisu predstavljale problem u odgoju. Razlog je vrlo jednostavan – nije ih bilo, odnosno nisu baš bile dostupne svima, čak i one koje su postojale. Ali svi su znali za Tetris i igrali ga! I to je definitivno igrica koje se sjećamo s nostalgijom.

Možda te zanima... 6 znakova da je dijete ovisno o igricama i kako mu pomoći da se oslobodi te navike Školarci

E, pa postoje djeca kojima je ta vizualno vrlo jednostavna igrica itekako zanimljiva, pored svih onih današnjih spektakularnih. Jedan od njih je i Willis Gibson, 13-godišnjak koji već neko vrijeme igra ovu igricu na svom računalu. A sad je uspio ono što nikom dosad u ove 34 godine otkako igrica postoji nije pošlo za rukom – srušio je igricu, odnosno pobijedio je računalo!

I da, znamo da igrice nisu nešto što želimo smatrati sportom, nisu nešto što želimo slaviti, niti posebno hvaliti igranje tih igrica, ali činjenica je da živimo u dobu kad se čak i to igranje igrica smatra sportom u nekim slučajevima, kad se djeca i mladi natječu u igranju igrica i kad se uspjesi u igricama slave. Pa ne možemo ignorirati postignuće jednog tinejdžera koji je pobijedio – kompjuter.

Willis, odnosno poznatiji pod nadimkom Blue Scuti u igricama, igrao je Tetris čak 39 minuta kad mu se pojavilo nešto u svijetu gamera poznato kao „True Killscreen“, zbog čega je shvatio da ne može dalje igrati i da se igrica ruši. Tako je ovaj tinejdžer pobijedio igricu koju nije pobijedio nitko dosad.

Ovu je pobjedu Willis odnio zahvaljujući posebnoj tehnici upravljanja controllerom za igru, zbog koje može stisnuti određeni gumb i do 20 puta u sekundi. Nećemo se praviti da razumijemo kako se to radi, niti što to uopće znači, ali pravi će gejmeri kojima je to bitno znati o čem se radi. Nije sve u potpunosti shvatila niti njegova mama, ali mu je dala do znanja da ako je njemu to toliko važno, ona je ponosna.

Svoju je pobjedu Willis posvetio, pak, svom ocu, koji je preminuo 14. prosinca prošle godine. U intervjuu je rekao da neće ovdje stati, nego ako itko sruši njegov rekord, on će pokušati srušiti ponovno novi rekord. Osim tog, rekao je da mu je bilo najgore kad su ga prsti boljeli nakon gotovo 40 minuta neprestanog igranja i pritiskanja tipka controllera. Ne sumnjamo!

Iako mnogima vjerojatno nije uopće jasno zašto ovakve podvige slaviti, pa se mnogi pitaju je li mudro poticati mlade na ovakva natjecanja i slično, čini nam se da je to neizbježan scenarij, te da nam može biti jedino drago što su djeca ipak još uvijek uporna u svojim naumima. To nam se – nekad – čini vrlo korisnim!


Možda te zanima... 7 stvari zbog kojih videoigrice pozitivno utječu na djecu Školarci
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dora_Rora

    Jel to ovaj tetris? https://prekoweba.com/proizvod/retro-tetris-konzola-za-igranje/

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.