Roditelji 03. studenoga 2023.

Tata i 12-godišnja kći objasnili zašto njihova obitelj spava zajedno i obožavaju to

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Često se vode polemike oko tog treba li dijete spavati s roditeljima, koja je to dob do kad možemo ipak povremeno pustiti dijete da spava s nama, trebamo li se gurati svi u jednom krevetu ili jednostavno zabraniti dolazak u krevet… Ova obitelj ni o čem ne razmišlja i ne brine.

Zajedničko spavanje. Bolna točka mnogima, uživancija drugima, predmet osude trećima, nada u prestanak istog četvrtima… Koje se dijete ne veseli spavaju s roditeljima i onom ušuškavanju koje nam nekad tako paše, a nekad… malo manje. No, pretrpimo, u nadi da će nekad i to prestati. I kod većine je obitelji zapravo isto.

Možda te zanima... Ovi slavni roditelji obožavaju zajedničko spavanje sa svojom djecom - i priznaju to javno Vrtić

Ali ne i kod obitelji Deal! Naime, tata Brandon Deal, koji zajedno sa suprugom Meagan vodi račun na društvenim mrežama nazvan „The Deal Family“, otkrio je da njegova obitelj prakticira zajedničko spavanje. To možda i ne bi bilo toliko neobično niti bi zahtijevalo neku posebnu objavu, ali njihovu obitelj čine dvije kćeri, od koji starija, McKenzi, ima 12 godina.

Međutim, on ističe da su njihovi rasporedi spavanja malo drugačiji i mnogo funkcionalniji od onoga što obično podrazumijevamo pod zajedničkim spavanjem, odnosno spavanjem u istom krevetu.

“Dakle, kad ljudi saznaju da smo obitelj koja zajedno spava, misle da smo se svi nagomilali na jednom krevetu. To nije tako”, objašnjava tata Brandon pokazujući njihov veliki krevet.

“Ovo je naš kraljevski krevet. Ja spavam na toj strani. Meagan je u sredini, a zatim mala Sarah Grace upravo ovdje,” kaže tata ponosno. “Ovaj mali krevet za dvije osobe u podnožju našeg kreveta je mjesto gdje McKenzi spava. Kažete: ‘Zašto ona tamo spava?’”

Zatim njegova 12-godišnja kći McKenzi odgovara: "Ne znam, malo je sigurnije."

Što se tiče Sarah Grace, Deal roditelji imaju rješenje ako i kada ona postane "prevelika" da spava u krevetu sa svojim roditeljima – dodat će još jedan krevet za jednu osobu!

@deal_family Anyone else co-sleep?? #cosleeping #familygoals #parentsoftiktok ♬ original sound - The Deal Family

Nakon što je video postao viralan, nekoliko korisnika TikToka javilo se s vlastitim mišljenjem o zanimljivim obiteljskim aranžmanima zajedničkog spavanja.

"Jedva mogu podnijeti zajedničko spavanje sa svojim mužem", našalila se jedna korisnica.

Druga je podržala njihov način spavanja i rekla: "Nastavite spavati zajedno dok ta djeca ne odluče spavati u svojim krevetima!"

"Spavali smo zajedno s našim najstarijim do 12. godine, našim sinom do 10. godine. Živjeli smo u šumi, moja su djeca odrasla i nevjerojatna su. Nastavite tako!", rekla je treća.

Ipak, očekivano, mnogi nisu bili tako sigurni u ovakav oblik spavanja i dobre strane istog, ostavljajući komentare u kojima napominju da će djeca Dealovih biti ovisna o roditeljima i da neće nikad htjeti spavati sama.

"Ta tjeskoba zbog odvajanja bit će intenzivna!" napisao je jedan korisnik.

Druga je rekla: "Kao dijete znam koliko je sigurno spavati s roditeljima, ali kao udana žena shvaćam koliko je važno ne dopustiti da moja djeca spavaju s nama."

Jedna je korisnica slikovito rekla: “Imali smo pravilo. Osim ako nije bilo krvi, vatre ili bljuvotine, djeca ne ulaze u našu sobu.”

Možda te zanima... Mitovi i činjenice o zajedničkom spavanju roditelja i djece Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.