Roditelji Zanimljivosti 13. studenoga 2019.

Vlada uvodi dječje kartice za popuste i pogodnosti za obitelji s djecom

Foto: Gettyimages
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U Hrvatskoj je prema zadnjem popisu stanovništva najveći broj obitelji s jednim djetetom. Njih je više od 400 tisuća. Obitelji s dvoje djece je gotovo 320 tisuća

Od travnja iduće godine Vlada uvodi dječje kartice. Njima će roditelji moći ostvariti razne popuste i pogodnosti. Kartica će biti u digitalnom izdanju, a na nju će pravo imati svi roditelji - neovisno o visini plaće ili broju djece, javlja Dnevnik.hr

Nacionalni parkovi, muzeji, kazališta i željeznički prijevoz. Sve bi to za obitelji s djecom trebalo biti jeftinije.

- Paralelno ćemo raditi na uključenju što većeg broja privatnih partnera, može to biti od trgovaca automobilima, pružatelja određenih usluga, dakle svih onih benefita koje roditelji trebaju za svoju djecu - kazao je Ivica Bošnjak, državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U Hrvatskoj je prema zadnjem popisu stanovništva najveći broj obitelji s jednim djetetom. Njih je više od 400 tisuća. Obitelji s dvoje djece je gotovo 320 tisuća. A najmanje je onih obitelji koje imaju troje ili više djece - njih je tek 112.380.

mame, bebe, prijateljice, žene Možda te zanima... Povećavaju se porodiljne naknade za drugih 6 mjeseci! Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.