Roditelji Sretna mama 15. siječnja 2019.

Obiteljska kartica osigurava pogodnosti za velike obitelji

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prema posljednjem popisu stanovništva, Hrvatska ima čak 112.830 obitelji s troje ili više djece u kojima živi gotovo 600.000 ljudi

Udruga obitelji s troje ili više djece (Obitelji 3plus) 13. siječnja proslavila je svoj prvi rođendan. Prije točno godinu dana sedmero obiteljskih entuzijasta održalo je osnivačku skupštinu Udruge koja je osnovana s ciljem promicanja, podržavanja, zaštite i zastupanja interesa obitelji s troje ili više djece.

Do danas je pristupnicu za redovnim članstvom u Udruzi popunilo 500-tinjak obitelji, od kojih je većina već završila postupak učlanjenja. Kako se zadnjih mjeseci širi glas o postojanju udruge Obitelji 3plus, u nju se svakodnevno učlanjuju nove 3plus obitelji koje prepoznaju nastojanja da se obitelji s više djece umreže i okupe u zajedničku platformu. A prema posljednjem popisu stanovništva, Hrvatska ima čak 112.830 obitelji s troje ili više djece u kojima živi gotovo 600.000 ljudi.

Možda te zanima... Udruga obitelji s troje i više djece osmislila karticu s popustima za 600 tisuća Hrvata Roditelji

Najveću je pozornost Udruga privukla Obiteljskom karticom za 3plus obitelji koja njihovu svakodnevicu s brojnim financijskim i logističkim izazovima čini jednostavnijom. U suradnji s partnerima Udruge, a to su nacionalno ili lokalno prisutna poduzeća, 3plus obitelji koje su članovi Udruge mogu ostvarivati različite popuste i posebne pogodnosti iz različitih sektora djelatnosti – od kupnje automobila, opreme za djecu ili računala, do realizacije različitih usluga svih vrsta. Trenutno je takvih partnera preko 30, a u tijeku su pregovori i s nizom drugih poduzeća. Osim osmišljavanja Obiteljske kartice, Udruga je izradila mrežnu stranicu sa svim informacijama i uspostavila komunikaciju putem društvenih mreža. Krajem 2018. organizirala je prvu konferenciju za medije i od tada je imala niz medijskih nastupa na različitim televizijskim i radijskim postajama te na mnogim portalima. Već u prvih nekoliko mjeseci rada, Udruga je uspostavila vrlo dobre kontakte s institucijama koje izravno ili neizravno utječu na oblikovanje obiteljske politike u
Hrvatskoj.

Možda te zanima... Život s petero djece: Svaki dan nam je kao da igramo Sokoban Roditelji

 | Author: Promo Foto: Promo

Nastojanja Udruge za dobrobit 3plus obitelji prepoznata su i na međunarodnoj razini pa je Udruga primljena i u članstvo Europske konfederacije velikih obitelji – ELFAC. Pred udrugom Obitelji 3plus druga je godina djelovanja u kojoj će se još više moći baviti konkretnim aktivnostima usmjerenim na ostvarivanje svojih ciljeva. Osim uštedama i podizanjem kvalitete života, Udruga želi  zastupati interese 3plus obitelji stvaranjem afirmativnijeg okruženja bez predrasuda, poticanjem znanstvenih istraživanja o različitim aspektima njihovog života, organiziranjem radionica, povezivanjem radi međusobne podrške, poticanjem tvrtki na društveno odgovorno poslovanje i utjecanjem na javne politike. Želimo joj uspješan rad na osnaživanju 3plus obitelji kako bi one preuzele aktivnu i odgovornu ulogu u društvu i javnom životu.

Više informacija o udruzi Obitelji 3plus moguće je pronaći na stranici www.obitelji3plus.hr, gdje je moguće ispuniti i pristupnicu za članstvo u Udruzi, na što su pozvane sve 3plus obitelji u Hrvatskoj.

Možda te zanima... Mame odlučile: Magičan broj djece za život bez stresa Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.