Roditelji Zanimljivosti 17. listopada 2018.

Udruga obitelji s troje i više djece osmislila karticu s popustima za 600 tisuća Hrvata

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U Hrvatskoj postoji 112 tisuća obitelj s troje i više djece, a Udruga želi zastupati interese 3plus obitelji stvaranjem afirmativnijeg okruženja bez predrasuda, poticanjem znanstvenih istraživanja o različitim aspektima njihovog života, povezivanjem radi međusobne podrške, poticanjem tvrtki na društveno odgovorno poslovanje i utjecanjem na javne politike

Udruga obitelji s troje ili više djece (Obitelji 3plus) službeno predstavila hrvatskoj javnosti. Ova je neovisna, neprofitna, nevladina, nekonfesionalna i nestranačka organizacija civilnog društva nastala na inicijativu samih roditelja iz velikih obitelji. Najveću je pozornost Udruga privukla Obiteljskom karticom s popustima i posebnim pogodnostima za 3plus obitelji koji njihovu svakodnevicu s brojnim financijskim i logističkim izazovima čine jednostavnijom.

obitelj, djeca, krevet Možda te zanima... S četvero djece postala sam kraljica multitaskinga Roditelji

Obiteljska kartica projekt je ostvaren u suradnji s nizom nacionalnih i lokalnih tvrtki partnera koje su prepoznale tržište od više od 600 tisuća ljudi koji danas u Hrvatskoj žive u velikim obiteljima. Redovnim članstvom u Udruzi, 3plus obitelji dobivaju mogućnost korištenja posebnih popusta i pogodnosti kod partnera među kojima se ističu poznati brendovi A1 (bivši VIPnet), Školska knjiga, Peugeot, Citroën, Baby center, Froddo, Croata, Jadran čarape, TRCZ automobili, Adria Oil, Biovitalis i mnogi drugi. Osim uštedama i podizanjem kvalitete života, Udruga želi zastupati interese 3plus obitelji stvaranjem afirmativnijeg okruženja bez predrasuda, poticanjem znanstvenih istraživanja o različitim aspektima njihovog života, organiziranjem radionica, povezivanjem radi međusobne podrške, poticanjem tvrtki na društveno odgovorno poslovanje i utjecanjem na javne politike.

 | Author: Promo Foto: Promo

"Nakon međusobnih konzultacija, nekolicina nas roditelja iz velikih obitelji zaključili smo da bez samoorganizacije interesi velikih obitelji, kojih u Hrvatskoj ima više od 112 tisuća, nikad neće doći u fokus javnosti i politike. Ovakav model postoji diljem Europe i iznimno je uspješan", rekao je na otvorenju konferencije za medije predsjednik udruge Obitelji 3plus Ivan Malbašić.

Možda te zanima... 16 stvari koje su drugačije kad imaš troje djece Roditelji

Malbašić je nakon predstavljanja Obiteljske kartice pozvao svu zainteresiranu javnost da se uključi u rad udruge.

"Zajednički možemo ostvariti sinergijski učinak s višestrukim koristima za čitavo društvo i zato pozivamo tvrtke koje žele društveno odgovorno poslovati, stručne pojedince koji svojim znanjem mogu doprinijeti te sve obitelji s troje ili više djece da se, svatko na svoj način, uključe u projekt. Dva važna cilja Udruge već su ostvarena, jer je Udruga postala član krovnog europskog udruženja
ELFAC-a te je uspostavila dobru suradnju s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
".

Podizanje kvalitete života velikih obitelji važno je za demografsku obnovu

Potvrda toga je i sudjelovanje pomoćnika ministrice Ivice Bošnjaka i predsjednice ELFAC-a Marie Regine Maroncelli na konferenciji za medije.

Možda te zanima... 'Biti mama desetero djece je sreća, ponos i moj cijeli svijet' Roditelji

Bošnjak je istaknuo da ministarstvo podržava ovu inicijativu jer roditelje smatra važnim dionicima u kreiranju politike za obitelj i mlade pa je njihova samoorganizacija apsolutno poželjna. Također, podizanje kvalitete života velikih obitelji smatra važnim za demografsku obnovu. Maroncelli je okupljenima predstavila ELFAC kao krovnu organizaciju europskih udruga velikih obitelji, a zatim se osvrnula na situaciju na Starom kontinentu.

"U Europi trećina obitelji nema djece. Velike obitelji čine 13 posto svih obitelji, ali iz njih dolazi više od 30 posto djece. Pojedine države smatraju da migracijom mogu riješiti demografske izazove, ali u nekim državama depopulacija je uistinu velika opasnost. Udruge velikih obitelji imaju ključnu ulogu u iznošenju potreba i predstavljanju rješenja za stvaranje prijateljskog okruženja za obitelji".

I Maroncelli i Malbašić naglasili su da ne žele nikoga uvjeravati da treba imati veliku obitelji, nego im je misija olakšati živote onima koji se sami odluče za to.

Možda te zanima... 'Imam šestero djece mlađe od 6 godina i ne tiče vas se zašto' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.